Minorul a devenit celebru prin prisma părului. El este solicitat în campaniile unora dintre cele mai mari companii din domeniul modei, are sute de mii de fani în mediul online și a defilat pe podiumuri renumite. Cu toate acestea, nu este primit la nicio școală, deoarece are părul prea lung. Farouk James este un copil din Marea Britanie.

Citește si: Un star de televiziune s-a stins din viață la cinci zile după aniversarea ei

Până în prezent, băiatul a fost respins de cel puțin trei școli. Reprezentanții instituțiilor de învățământ i-au impus să se tundă pentru a urma cursurile în acele școli.

Bonnie Green, mama lui Farouk, văzând care este situația fiului ei, a declarat, într-o intervenție pentru „The Independent”: „Este o problemă care ține de rasă. Afectează mai ales băieții de culoare. Aceștia obișnuiesc să poarte părul lung. Este mai mult decât o problemă culturală.”

Povestea băiatului cu părul lung

Mama copilului nu dorește sub nicio formă să-l tundă. Femeia a declarat că la una dintre școlile în care a dorit să-l înscrie pe Farouk fetelor li se permitea să aibă părul oricât de lung, cu condiția să-l țină strâns la spate: „De ce să spui că un băiat să aibă parul scurt, iar o fată să îl aibă lung? Este o prejudecată.

Este același lucru cu a le impune fetelor să poarte fustă la școală. De ce să poarte neapărat fustă la școală? Cred că regulile ar trebui să se aplice la fel și pentru fete și pentru băieți”.

Mama lui Farouk a zis că dacă nu va găsi o soluție să-l dea la școală, va trebui să îl declare ca fiind non-binar (persoanele non-binare nu se consideră având un gen anume).

Potrivit „Metro”, a declarat: „Ca să îl pot înscrie la o școală mixtă, aș putea să spun că este non-binar”.

păr lung

Băiatul, alături de mama sa.

[Sursa foto: Presa străină]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Femeia a adăugat: „Cred că încă de mici ai noștri copii se deprind cu o atitudine sexistă. Când îl înveți de mic pe un copil că un asemenea comportament de discriminare este în regulă în zilele noastre, se va evita să se ajungă mâine ca lumea să fie mai tolerantă.”

Citește si: Câți copii au murit de COVID în România până acum

Mama minorului spune că un păr precum al lui Farouk este greu de găsit în lumea modei și este la mare căutare. „În zilele noastre, oamenii se străduiesc să obțină acea lungime a părului. Este într-adevăr cool faptul că marile companii de fashion caută un asemenea look. Vor ca acel look androgin să fie puțin mai diferit.”

La începutul acestui an, Farouk s-a remarcat după ce a apărut pe coperta „Bahia Kids” în luna ianuarie.

Pe copertă s-a putut observa părul său spectaculos, demonstrând încrederea în sine conferită de acesta, titlul de pe copertă fiind: „Părul meu, regulile mele”.

Citește si: Cum își trăiesc viața de zi cu zi ucrainenii din orașele ocupate de armata rusă. Care sunt mesajele care se aud zilnic la radio: "Trăim într-un coșmar şi nu ştim când se va termina acest vis nenorocit"

Mama băiatului a inițiat o campanie în sprijinul băieților cu părul lung. Această campanie sprijină băieții cu păr lung, fiind însoțită de o petiție care va ajunge la Secretarul de Stat pentru Educație din Marea Britanie. Iată principalele argumente din această petiție, care până acum a fost semnată de peste 7000 de persoane:

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„...În școala creștină la care a aplicat fiul meu i se refuză aplicația până când nu va fi tuns. „Actul Egalității” există pentru a proteja toate genurile de acțiuni precum aceasta. Dar acum, în țară, există discriminare ce se aplică în cazul băieților cu părul lung. De aceea mă adresez Ministerului Educației, pentru a le scrie tuturor școlilor din Marea Britanie ca să le reamintească datoria pe care o au. De asemenea, mă adresez școlilor care mi-au respins fiul pentru ca acestea să-și schimbe politica...

Într-o lume în care oamenii se tem să fie ei înșiși, să fie unici, îl susțin din toată pe inima pe Farouk pentru a avea încredere în a fi diferit și sper că voi transmite mai departe această încredere a mea. Sunt atât de mândră...

Într-o lume dreaptă, oamenii ar trebui să fie judecați după caracter și NU după înfățișare. Ceea ce ar trebui să ceară instituțiile este să fii curat, ordonat, politicos, punctual, respectuos și muncitor.”

Citește si: Cele mai bune filme și seriale despre familie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si