Close sidebar
Close sidebar

Baiț pentru miel. Secretul marilor bucătari pentru o friptură de miel delicioasă

Baiț pentru miel. Pentru a obține o friptură de fragedă și gustoasă este nevoie de mai mult decât de o bucată de carne. Iată secretul marilor bucătari!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Baiț pentru miel. De ce ai nevoie:

    vin alb
    ulei de măsline
    usturoi (de preferat verde)
    mentă
    cimbru

    Citeste si: Stufat de miel. Cum se prepară corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc unul dintre cele mai populare preparate de pe masa de Paște

    busuioc
    foi de dafn
    piper
    boia dulce
    sare

    Citeste si: Preț miel 2020: Cât costă un kg de carne de miel pentru Paște

    Baiț pentru miel. Cum se prepară:

    Tocați usturoiul verde, menta și busuiocul și puneți-le într-un bol. Adăugați vinul și amestecați-le bine. Adăugați și celelalte ingrediente, lăsând pentru final sarea și piperul.

    Citeste si: Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!

    Baiț pentru miel.  Cantitatea de baiț trebuie să fie suficientă pentru a acoperi bine carnea. Așezați bucățile de carne într-un vas întins, apoi turnați baițul. Acoperiți vasul cu capac, o folie de plastic sau de aluminiu și lăsăți-l la frigider.

    Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

    Citeste si: Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala pentru masa de Paste

    Baiț pentru mielIdeal este să o lăsăți o zi înainte de a o găti la cuptor. Din când în când, întoarceți-o pe toate părțile. Dacă sunteți în criză de timp, lăsați carnea la marinat măcar 2-3 ore.

    VEZI ȘI ALTE REȚETE DELICIOASE DE PAȘTE

    Beneficiile neștiute ale cărnii de miel:

    • Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.

    • Previne instalarea bolilor cardiace.

    Citeste si: Floriile: Ce nu ai voie să faci sub nicio formă în Duminica Floriilor

    • Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.
    • Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.

    • Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier, scrie sfatulmedicului.ro.

    • Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI