In articol:
Baiț pentru miel. De ce ai nevoie:
vin alb
ulei de măsline
usturoi (de preferat verde)
mentă
cimbru
Citeste si: Stufat de miel. Cum se prepară corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc unul dintre cele mai populare preparate de pe masa de Paște
busuioc
foi de dafn
piper
boia dulce
sare
Citeste si: Preț miel 2020: Cât costă un kg de carne de miel pentru Paște
Baiț pentru miel. Cum se prepară:
Tocați usturoiul verde, menta și busuiocul și puneți-le într-un bol. Adăugați vinul și amestecați-le bine. Adăugați și celelalte ingrediente, lăsând pentru final sarea și piperul.
Citeste si: Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!
Baiț pentru miel. Cantitatea de baiț trebuie să fie suficientă pentru a acoperi bine carnea. Așezați bucățile de carne într-un vas întins, apoi turnați baițul. Acoperiți vasul cu capac, o folie de plastic sau de aluminiu și lăsăți-l la frigider.
Citeste si: Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala pentru masa de Paste
Baiț pentru miel . Ideal este să o lăsăți o zi înainte de a o găti la cuptor. Din când în când, întoarceți-o pe toate părțile. Dacă sunteți în criză de timp, lăsați carnea la marinat măcar 2-3 ore.
VEZI ȘI ALTE REȚETE DELICIOASE DE PAȘTE
Beneficiile neștiute ale cărnii de miel:
• Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism.
• Previne instalarea bolilor cardiace.
Citeste si: Floriile: Ce nu ai voie să faci sub nicio formă în Duminica Floriilor
• Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice.
• Complexul de vitamine B din carnea de miel contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor.
• Poate preveni anemia datorita continutului mare de fier, scrie sfatulmedicului.ro.
• Contribuie la cresterea imunitatii si ajuta la functionarea optima a functiei gustului si a celei olfactive.