In articol:
Baiț pentru miel. Varianta 1: Cu lămâie
Baițul cu lămâie este foarte popular. E simplu de făcut și, în plus, dă o aromă plăcută fripturii. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
120 de ml ulei de măsline
120 de ml zeamă de lămâie
120 ml vin alb/roșu
60 ml miere
2 linguri de rozmarin proaspăt tocat
3 linguri de mentă
4 căței de usturoi
1 linguriță de sare
piper,după gust
Citeste si: Drob de miel. Rețeta veche a lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care îi dă tot gustul!
Baiț pentru miel. Varianta 2: Cu bere
Citeste si: Miel la cuptor în stil grecesc. Firptura perfectă pentru masa de Paște
250 ml bere brună
2 linguri ulei de susan
1 linguriță de usturoi tocat
1 linguriță de oregano uscat
1 linguriță de sare grunjoasă
1 linguriță de piper
boia ardei iute după gust
Citeste si: Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște
Baiț pentru miel. Varianta 3: Cu oțet
Pentru cei care nu suportă mirosul de miel, acest baiț este soluția. Carnea va avea un miros plăcut. Ce ingrediente se pun:
900 de ml apă rece
100-150 ml oțet de vin
o sticlă de 750 ml vin alb demisesc
boabe de piper
ienibahar
3-4 frunze de dafin
3-4 căței de usturoi
câteva felii de ceapă albă
zeamp de la o lămâie
sare după gust
boabe de coriandru ușor zdrobite