Close sidebar
Close sidebar

Baiț pentru miel. Vei obține o carne fragedă și foarte gustoasă. Trei rețete

Baiț de miel. Friptura de miel este nelipsită de pe mesele românilor de Paște. Dar, pentru a obține o carne fragedă și extrem de gustoasă, elementul important este baițul. Iată trei variante cu care mergi la sigur!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Baiț pentru miel. Varianta 1: Cu lămâie

    Baițul cu lămâie este foarte popular. E simplu de făcut și, în plus, dă o aromă plăcută fripturii. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

    120 de ml ulei de măsline
    120 de ml zeamă de lămâie
    120 ml vin alb/roșu
    60 ml miere

    Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

    Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

    Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

    2 linguri de rozmarin proaspăt tocat
    3 linguri de mentă
    4 căței de usturoi
    1 linguriță de sare
    piper,după gust

    Citeste si: Drob de miel. Rețeta veche a lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care îi dă tot gustul!

    Baiț pentru miel. Varianta 2: Cu bere

    Carnea de miel marinată cu bere este delicioasă. Friptura se va topi în gură. De ce ai nevoie:

    Citeste si: Miel la cuptor în stil grecesc. Firptura perfectă pentru masa de Paște

    250 ml bere brună
    2 linguri ulei de susan
    1 linguriță de usturoi tocat
    1 linguriță de oregano uscat
    1 linguriță de sare grunjoasă
    1 linguriță de piper
    boia ardei iute după gust

    Citeste si: Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște

    Baiț pentru miel. Varianta 3: Cu oțet

    Pentru cei care nu suportă mirosul de miel, acest baiț este soluția. Carnea va avea un miros plăcut. Ce ingrediente se pun:

    900 de ml apă rece
    100-150 ml oțet de vin
    o sticlă de 750 ml vin alb demisesc
    boabe de piper
    ienibahar


    3-4 frunze de dafin
    3-4 căței de usturoi
    câteva felii de ceapă albă
    zeamp de la o lămâie
    sare după gust
    boabe de coriandru ușor zdrobite

    Citeste si: Baiț miel. E rețetă grecească pentru masa de Paște

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI