Si cei cu vareste peste 60 de ani pot profita de beneficiile aspirinei, insa acestia trebuie sa se consulte inainte cu medicul.

Desi in 2009 forul care reuneste un grup de medici experti in medicina preventiva, sustinea ca aspirina are efecte diferite la barbati si la femei, s-a constata ca recomandarea se aplica ambelor genuri. Este pentru prima daca cand asociatia americana face recomandari in functie de varsta, relateaza adevarul.ro.

„De la ultima noastră recomandare din 2009 ştiinţa a progresat, astfel că suntem acum în situaţia de a face o recomandare mai bună“, a declarat dr. Michael LeFevre, preşedintele acestui for.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In 2015, un alt studiu publicat în Analele de Medicină Internă din America arata ca aspirina consumata zilnic scade riscul de a dezvolta cancer de colon.

Noile descoperiri contrazic informatiile anterioare, conform carora aspirina produce probleme de sanate grave, precum sângerări gastrointestinale şi ulcere.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si