Adevărul despre bananele roșii! Ce sunt, de fapt, baby bananele Red Dacca?
Banane roșii. Banane baby. Ce sunt, de fapt, baby bananele Red Dacca? Adevărul pe care toți românii trebuie să îl afle! Proprietăților acestor fructe
Banane roșii. Banane baby. Cu siguranță ai văzut în supermarketurile de la noi niște banane mici, cu coajă roșie, și te-ai întrebat ce sunt acestea și de unde au mai apărut. În acest articol, îți oferim ADEVĂRUL despre banalele roșii: Ce sunt, de fapt, acestea și ce beneficii au asupra sănătății?
Bananele roșii mai sunt cunoscute și sub numele de Red Dacca. Acestea sunt originare din Costa Rica.
În plus, aceste fructe se mai numesc și banane roșii Claret, banane cubaneze, jamaicane sau Cavendish. Conținutul galben al bananei este acoperit de o coajă roșie strălucitoare înspre violet.
Bananele roșii sunt de obicei mai mici decât cele galbene. Diferențele de gust nu sunt mari, dar muți spun că cele roșii sunt mai gustoase. Aceste banane cresc în Asia și America de Sud.
Fiind, foarte populare în Asia şi anumite ţări din America de Nord, bananele roşii provin din India şi din sudul Asiei, dar în prezent sunt cultivate şi în Costa Rica, Australia, Nouă Zeelandă, Mexic şi Africa de Sud.
Deşi sunt un tip de banane nu foarte răspândit în restul lumii, potrivi experţilor ele au nişte calităţi în plus faţă de popularele lor surori mai deschise la culoare.
Pe lângă diferenţa cromatică exterioară, dar şi cea interioară, după coaja roşiatică aflându-se miezul de un galben mai închis, bananele roşii sunt diferite şi din punct de vedere al gustului.Banane roșii. Banane baby. Totodată, bananele roşii sunt superioare din punct de vedere nutritional celor galbene. Ele sunt o sursă importantă de beta caroten şi stau foarte bine şi la nivelul de vitamina C, o singură banană roşie furnizând organsmului 15% din cantitatea de vitamina C pe care ar trebui să o consumăm în fiecare zi.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Foarte populare în Asia şi anumite ţări din America de Nord, bananele roşii provin din India şi din sudul Asiei, dar astăzi sunt cultivate şi în Costa Rică, Australia, Nouă Zeelandă, Mexic şi Africa de Sud.
Deşi sunt un tip de banane nu foarte răspândit în restul lumii, potrivi experţilor ele au nişte calităţi în plus faţă de popularele lor surori mai deschise la culoare. Pe lângă diferenţa cromatică exterioară, dar şi cea interioară, după coaja roşiatică aflându-se miezul de un galben mai închis, bananele roşii sunt diferite şi din punct de vedere al gustului.
E suficientă o primă îmbucătură ca să vă daţi seama că ele au un gust ce te duce cu gândul la o combinaţie de banane cu zmeură, ceea ce nu poate fi decât excepţional, nu?
Totodată, bananele roşii sunt superioare din punct de vedere nutritional celor galbene. Ele sunt o sursă importantă de beta caroten şi stau foarte bine şi la nivelul de vitamina C, o singură banană roşie furnizând organsmului 15% din cantitatea de vitamina C pe care ar trebui să o consumăm în fiecare zi.
Ele au mai mult potasiu decât o banană galbenă, o banană de mărime medie aducând organismului 400 de mg de potasiu, ceea ce acoperă necesarsul zilnic al organismului pe palierul mineralelor şi electrolitilor.
Banane roșii. Banane baby. Nu în ultimul rând, bananele roşii au un conţinut ridicat de fibre, acoperind printr-un singur fruct 16% din necesarul zilnic de fibre, dar şi de vitamina B6, scrie totuldespremame.ro
O banană roşie gata de a fi mâncată trebuie să aibă o nuanţă puternică de roşu în exterior, ceea ce înseamnă că fructul dinăuntru este copt, dar şi moale şi cremos în acelaşi timp.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Banane roșii. Banane baby. La fel ca bananele galbene, dacă acestea nu par să fie coapte, ele pot fi lăsate în cameră câteva zile până se coc de la sine. Astfel, se va putea simţi din plin combinaţia celor tei feluri de zahăr pe care le conţin, respectiv sucroză, fructoza şi glucoză, dar şi a energiei furnizate de acestea.
Cu toate astea, o singură banană are aproximativ 100 de calorii, ceea ce o face recomandată, cu moderaţie, evident, şi celor care au eliminat dulciurile din alimentaţie, dar vor să se răsfeţe, când şi când, cu aromă unui fruct de acest fel.