În doar câteva luni,  mai multe bancnote vor fi înlocuite. Acestea vor dispărea complet, însă vor veni altele în schimb.

Citeste si: VIDEO| Sparanghelul, apreciat de gurmanzii occidentali, a ajuns să coste la noi de trei ori mai mult decât carnea

În Anglia s-a decis să fie înlocuite toate bancnotele vechi cu unele din polimer. Astfel, lirele sterline din hârtie vor începe să dispară treptat, acest proces începând deja din 23 iunie 2021, atunci când noua bancnotă de 50 de lire a intrat în circulație.

Noi bancnote din septembrie 2022

De altfel, bancnota de 5 lire sterline a fost retrasă deja din 2017, iar cea de 10 lire din 2018. De atunci acestea nu mai sunt acceptate ca mijloc legal de plată.

Citeste si: VIDEO| S-a produs și minunea la pompă. După ce barilul de țiței s-a ieftinit șoferii au început să observe reduceri de preț și la carburant

În noul proces de trecere de la hârtie la polimer, Anglia va renunța la bancnota de 20 de lire. În aceeași situație se află și bancnota de 50 de lire, însă ea deja a fost înlocuită cu una de polimer.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Deși bancnotele vor ieși din uz cât de curând, ele pot fi schimbare la Banca Angliei cu unele noi, după cum a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Băncii Naționale.

Citeste si: VIDEO- Vești proaste pentru români. Pâinea s-a scumpit din nou

„Toate bancnotele autentice ale Băncii Angliei care au fost retrase din circulație își păstrează valoarea nominală pentru totdeauna”,

a declarat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit registrului bancnotele de hârtie din Anglia, în prezent Banca Centrală a Regatului Unit a stabilit ca 775 de milioane de bancnote de hârtie să rămână în circulație.

Se vor împărți astfel: 113 milioane de 5 lire, 73 de milioane de 10 lire, 360 de milioane de 20 de lire, 209 milioane de 50 de lire, dar și 1,45 milioane de monede de o liră.

Motivul pentru care s-a luat această decizie de înlocuire a bancnotelor de hârtie cu cele de polimer, este că statul a decis că astfel se va reduce considerabil numărul bancnotelor contrafăcute.

Citeste si: Toată lumea trebuie să știe asta! Aceste bancnote nu vor mai fi în circulație începând din luna septembrie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si