Sâmbătă noaptea, bărbatul se afla în mașina sa, la periferia satului Kelendzi. Acesta urmărea cum un incendiu se dezvolta lângă locul în care acesta a parcat. 

Bărbatul și-a recunoscut faptele imediat

Suspectul a fost văzut de către localnicii care au alertat autoritățile. La scurt timp, acesta a fost arestat după ce pompierii au făcut legătura dintre două incendii din zonă și bărbatul reținut. 

Citește și: Incendii Grecia 2023: ”Perspectiva se îmbunătățește, dar rămânem mobilizați pentru a lichida incendiile în curs", anunță pompierii eleni

Imediat, acesta și-a recunoscut faptele. În consecință, a primit o amendă administrativă în conformitate cu ordinul Brigăzii de Pompieri. 

Bărbat arestat preventiv, după ce a provocat trei incendii de pădure, în Grecia. Acesta și-a recunoscut imediat faptele

Bărbat arestat preventiv, după ce a provocat trei incendii de pădure, în Grecia. Acesta și-a recunoscut imediat faptele

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Luni, 31 iulie, patru persoane au fost arestate din cauza faptului că au provocat incendii în alte zone ale țării. Printre persoanele care au făcut aceste fapte se numără și un tânăr de 20 de ani.

Care este valoarea unei amenzi în acest caz?

Guvernul grec intenționează majorarea amenzilor pentru provocarea unui incendiu la maxim 30.000 de euro. Această sumă este de șase ori mai mare decât cea actuală, de 5.000

de euro, în urma declarațiilor ministrului pentru Criza Climatică și Protecție Civilă Vassilis Kikilias.

În luna iulie, în Grecia au fost înregistrate un total de 1.470 de incendii de pădure. Acestea au provocat evacuarea a mii de persoane în diferite părți din țară. Până acum, în acest an, peste 220,000 de hectare de pădure au fost distruse.

Citește și: Incendii Corfu 2023: Vești bune pentru turiști. Incendiile au fost aduse sub control. Pericolul rămâne însă ridicat

Incendii din Grecia, provocate de oameni

Potrivit ministrului pentru  crize climatice şi protecţie civilă Vassilis Kikilias, majoritatea celor 667 de incendii izbucnite în Grecia, în ultimele săptămâni, au fost declanșate ,,de mâna omului''.

„În această perioadă au izbucnit 667 de incendii, adică peste 60 de incendii pe zi, aproape în toată ţara. Din păcate, majoritatea au fost aprinse de mâna omului, fie din neglijenţă criminală, fie cu intenţie”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si