Poliţiştii din Gorj au făcut publice fotografii şi fac apel la cetățeni pentru identificarea unui bărbat care, la sfârșitul săptămânii trecute, a abandonat, pe o stradă din Târgu Jiu, trei pui de câine. Poliția amintește că această faptă este infracțiune, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală.

Citește și: VIDEO. Cum a reacționat o femeie care își plimba goală pe stradă câinii când a fost reținută de poliție

Apelul transmis, luni, de către Poliția județeană Gorj a fost făcut după ce Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost anunțată că în dreptul unui imobil de pe strada Jiului din municipiu au fost găsiți trei pui de câine, de rasă comună. Este vorba despre pui foarte mici, cu vârsta de aproximativ 3-4 zile.

Ce au transmis autoritățile

„În urma vizualizării unor camere de supraveghere amplasate în zonă, în imagini se observă un bărbat care se deplasează cu un ATV până în dreptul imobilului respectiv, iar acolo îi abandonează pe cei trei cățeluși. Facem apel la cetățeni să ne sprijine în identificarea bărbatului care i-a abandonat pe cei trei pui de câine, pentru a putea fi tras la răspundere penală, în conformitate cu prevederile Legii 204/2005 privind protecția animalelor”, transmite Inspectoratul de Poliție Gorj.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: O femeie a fost sfâșiată de câinele unui prieten. Mama, de 42 de ani, a vrut să-și salveze fiicele: „Era prea tânără ca să plece dintre noi”

Citește și: VIDEO- Bobi, cel mai bătrân cățel din lume, a intrat în Cartea Recordurilor

Poliţiştii amintesc că, potrivit legii, alungarea sau abandonarea animalelor a căror existență depinde de îngrijirea omului constituie infracțiune şi este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală.

Citește și: Beneficiile deținerii animalelor de companie: cum îți îmbunătățesc viața și sănătatea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si