Un tribunal olandez i-a interzis, vineri, unui bărbat să mai doneze spermă, după ce a avut cel puțin 550 de copii în Țările de Jos și în alte țări din Europa.

Citește și: VIDEO |Andra Volos este însărcinată. Bruneta și Lele vor deveni părinți: „Să ne trăiască ce vine pe drum!”

Potrivit Euronews.com,  bărbatul a indus în eroare potențialii părinți cu privire la numărul de urmași pe care i-a conceput.

Un judecător de la Tribunalul din Haga a dispus interzicerea donării printr-o ordonanță introdusă de mama unui copil conceput cu sperma donatorului.

Citește și: Plan diabolic. Ce a pățit deținuta care a plătit alți pușcăriași să-i ucidă părinții și bunicii

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La acțiune s-a alăturat și o fundație care îi reprezintă pe alți părinți, revoltați de numărul mare de copii concepuți cu același tată.

Tatăl celor 550 de copii, atacat în instanță

Mama, identificată de fundație doar cu numele Eva, a salutat decizia instanței. „Sper că această hotărâre va duce la interzicerea donării în masă, care se răspândește ca o pată de petrol în alte țări. Trebuie să stăm uniți în jurul copiilor noștri și să-i protejăm împotriva acestei nedreptăți”, a spus ea într-o declarație de presă.

Citește și: Holly Jane, femeia expulzată din biserica mormonilor din cauza pozelor sexy, iese la atac. "Lui Dumnezeu îi place ce fac"

Curtea olandeză a remarcat că, potrivit directivelor din Țările de Jos, donatorilor de spermă li se permite să producă maximum 25 de copii cu 12 mame și că donatorul a mințit potențialii părinți cu privire la istoricul donațiilor sale.

Citește și: Bianca Drăgușanu a câștigat în fața Claudiei Pătrășcanu. Ce a decis instanța

Donatorul, identificat drept Jonathan M. în conformitate cu regulile de confidențialitate olandeze, a furnizat spermă mai multor clinici olandeze de fertilitate și unei clinici din Danemarca.

El nu s-a limitat la aceste contracte instituționale, ci a donat și altor persoane cu care a luat legătura prin reclame și forumuri online, a spus instanța în motivare scrisă de vineri.

Citește și: Ce a pățit polițista de 44 de ani care a întreținut relații amoroase cu bărbatul "vulnerabil" pe care trebuia să-l păzească


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si