Close sidebar
Close sidebar

Barbatul care l-a facut impostor pe Alexandru Arsinel a contestat in Parlament rolul de revolutionar al actorului! Pana la urma, cererea lui Jan Ciochina a fost respinsa si Arsinel s-a ales cu o indemnizatie de 2.950 de lei pe luna!

Revolutionarul Jan Ciochina considera ca Arsinel nu a avut „rol determinant” in Revolutia din 1989.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

In vara lui 2015, Guvernul Romaniei a legiferat introducerea unor pensii speciale, printre beneficiari numarandu-se si cei care au participat la Revolutia din 1989, dar ale caror rente fusesera taiate in 2012, din motive de austeritate. Pentru plata noilor pensii s-au analizat dosarele revolutionarilor, pe lista fiind si Alexandru Arsinel, care avea certificat de luptator. Impotriva lui Arsinel a fost depusa o contestatie, pe care Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie a considerat-o neintemeiata.

„Arşinel e un impostor, n-a avut nici o treabă cu revoluţionarii care au ocupat clădirea Radioului. A fost adus de acasă în după-amiaza de 22 decembrie 1989, a fost băgat pe o uşă din spate şi a vorbit câteva minute pe post. După aceea a plecat acasă. Nu se poate spune că a avut rol determinant“, a declarat Jan Ciochina, presedintele Asociatiei „Radio Libertatea 22“, cel care l-a contestat pe Arsinel.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Actorul s-a aparat: “Eu, de exemplu, am fost, cred, primul care am vorbit dintr-un balcon, la Sala Radio. Ne-am dus la Radio pentru ca aveam o imprimare pentru Anul Nou si oamenii de acolo s-au mobilizat in jurul nostru, celor care eram persoane publice. E treaba lor dacă m-au contestat, sunt oameni şi oameni. Dosarul meu demonstrează că nu am văzut Revoluţia la televizor şi că am fost în focul evenimentelor.

Nu eu am cerut certificat, cei de la asociaţie mi-au propus să trimită dosarul mai departe şi am zis: da, domnule, vreau să se ştie că nu am stat acasă “. Conform ultimei sale declaratii de avere, depusa in aceasta vara, Arsinel incaseaza o indemnizatie anuala de revolutionar de 35.400 de lei, adica 2.950 de lei pe luna.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI