In vara lui 2015, Guvernul Romaniei a legiferat introducerea unor pensii speciale, printre beneficiari numarandu-se si cei care au participat la Revolutia din 1989, dar ale caror rente fusesera taiate in 2012, din motive de austeritate. Pentru plata noilor pensii s-au analizat dosarele revolutionarilor, pe lista fiind si Alexandru Arsinel, care avea certificat de luptator. Impotriva lui Arsinel a fost depusa o contestatie, pe care Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie a considerat-o neintemeiata.
„Arşinel e un impostor, n-a avut nici o treabă cu revoluţionarii care au ocupat clădirea Radioului. A fost adus de acasă în după-amiaza de 22 decembrie 1989, a fost băgat pe o uşă din spate şi a vorbit câteva minute pe post. După aceea a plecat acasă. Nu se poate spune că a avut rol determinant“, a declarat Jan Ciochina, presedintele Asociatiei „Radio Libertatea 22“, cel care l-a contestat pe Arsinel.
Actorul s-a aparat: “Eu, de exemplu, am fost, cred, primul care am vorbit dintr-un balcon, la Sala Radio. Ne-am dus la Radio pentru ca aveam o imprimare pentru Anul Nou si oamenii de acolo s-au mobilizat in jurul nostru, celor care eram persoane publice. E treaba lor dacă m-au contestat, sunt oameni şi oameni. Dosarul meu demonstrează că nu am văzut Revoluţia la televizor şi că am fost în focul evenimentelor.