Garda de Coastă a fost informată de către un pescar cu privire la faptul că o ambarcațiune de agrement cu două persoane la bord, în proximitatea localității Tatanir este eșuată pe malul ucrainean.

Ambarcațiunea a eșuat din cauza unor probleme tehnice

Ambarcațiunea a fost imediat observată, iar o şalupă de intervenţie a Poliției de Frontieră s-a deplasat către ea. Barca celor doi români ar fi eșuat din cauza unor probleme la sistemul de direcție.

 

Citește și: Pericol de scufundare în rada exterioară a Portului Constanța. La bord se află opt persoane. ,,Nava transportă grâu"

 Barca celor doi români ar fi eșuat din cauza unor probleme la sistemul de direcție.  

Barca celor doi români ar fi eșuat din cauza unor probleme la sistemul de direcție.  

[Sursa foto: Tulcea noastra]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

O șalupă granicerească ucraineană a încercat să îi recupereze, însă fără succes, transmit surse oficiale.

Românii ar fi plecat cu ambarcațiunea de agrement din Galați cu destinația Chilia, însă după ce ar fi pierdut controlul au eșuat pe malul ucrainean la kilometrul fluvial 74, în dreptul localității Pardina.

”Poliția de Frontieră din România nu a fost lăsată să recupereze cetățenii români”

„Garda de Coastă a fost informată de către un pescar cu privire la faptul că o ambarcațiune de agrement, având două persoane la bord, în proximitatea localității Tatanir, este eșuată pe malul ucrainean. O şalupă de intervenţie a Poliției de Frontieră Române s-a deplasat la fața locului, observând ambarcaţiunea pe teritoriul ucrainean. S-a relaţionat cu reprezentanţii autoritatăţii de frontieră ai Republicii Ucraina, prezenţi la faţa locului, în scopul preluării persoanelor și aducerii acestora în siguranță pe malul românesc.

Momentan, cele două persoane sunt pe teritoriul Ucrainei”, precizează Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gardei de Coastă. 
Poliția de Frontieră din România nu a fost lăsată să recupereze cetățenii români.

Poliția de Frontieră din România nu a fost lăsată să recupereze cetățenii români.

[Sursa foto: PixaBay]

În acest moment, românii sunt supravegheați de către un grănicer ucrainean, deși inițial nu au vrut să coboare pe malul ucrainean. Din primele date, se pare că cei doi români sunt din Tulcea, tată și fiu.

Citește și: Un nou atac cu drone a avut loc asupra portului Izmail de pe Dunăre. O persoană a decedat în urma atacului

Cele două persoane au fost ridicate de către Poliția de Frontieră din Ucraina. Ce este anormal în poveste este faptul că Poliția de Frontieră din România nu a fost lăsată să recupereze cetățenii români, deși era evident că este vorba despre un accident naval”, spun reprezentanții SOS Water Rescue, o organizație non-profit care se concentrează pe salvarea vieților în timpul dezastrelor naturale și a situațiilor de urgență care implică apă, potrivit Adevarul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si