Un polițist din Balș, județul Olt, șeful unei secții de poliție rurală, a bătut un bărbat pe o stradă din Slatina.

Potrivit presei locale, bărbatul care a fost bătut este, la rândul său, fost polițist. 

Citește și: Un individ din Pitești a lovit doi polițiști chemați să intervină după ce bărbatul și-a bătut soția

Evenimentul s-a produs, vineri, în jurul orei 10.50,

chiar pe treptele unei secții de poliție din Olt. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt a declanșat cercetarea disciplinară față de agresor. Acesta se apără că ar fi fost înjurat și amenințat.

De la ce a pornit scandalul între polițiști

Conform presei locale, agresiunea ar fi avut loc pe fondul unui conflict mai vechi între cei doi.

Potrivit unor surse  Olt-Alert, este vorba de șeful Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, comisarul șef George Udriște și totul s-a petrecut vineri dimineață pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, unde omul legii a agresat fizic un bărbat din localitatea Morunglav, la rândul său fost polițist.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Agresorul are 48 de ani, iar fostul polițist care susține că a fost agresat are 56 de ani și e fostul șef al Poliției rurale Balș. 

Ce a transmis IJP Olt

„La data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost agresată fizic pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, în timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, în 48 de ani, din orașul Balș, județul Olt", a transmis IPJ Olt.

Polițistul agresor era în concediu de odihnă

De asemenea, s-a constatat faptul că una dintre persoanele implicate în eveniment are calitatea de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar în momentul evenimentului se afla în concediu de odihnă, conform graficului.

"În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt va dispune declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Olt.

Citește și: Calistrat Chifan a mărturisit că s-a întâlnit cu Satana: „Mititel, negru, cu pălărie pe cap...”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, se mai arată în comunicatul Poliției Olt.

Cum se apără polițistul agresor: „Am fost înjurat, ameninţat"  

Incidentul dintre cei doi polițisti ar fi avut loc chiar pe treptele sediului Poliției Rutiere din Slatina, potrivit Realitatea de Olt

Gheorghe Udrişte a declarat că Gheorghe Barbu l-a înjurat şi l-a ameninţat şi că tot ce a făcut a fost să se apere.

„Am fost înjurat, ameninţat, provocat, motiv pentru care m-am întors şi l-am întrebat ce are cu mine. M-a luat de piept, a vrut să mă lovească în faţă, şi atunci n-am făcut decât să mă apăr şi l-am împins. Am făcut plângere la Poliţie pentru loviri şi ameninţări. Nu am o explicaţie, dar trăim şi moment de genul acesta”, a declarat Udrişte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si