Bătrâna a fost arestată la Moscova pentru că se împotrivește războiului dintre Rusia și Ucraina. Elena este o supraviețuitoare a asediului german asupra Leningradului din cel de-Al Doilea Război Mondial și este bolnavă de diabet. Ea a fost prezentă la protestul de la Sankt Petresburg, unde cerea oprirea războiului dintre Rusia și Ucraina.

Citeste si: Imagini inedite din Ucraina. Mai mulți civili au furat un tanc rusesc: „Am făcut-o!”

Femeia a fost arestată imediat de oamenii legii, la Moscova. Nimeni nu a ținut cont de vârsta sau de boala bătrânei.

Elena este împotriva războiului Rusia-Ucraina

Rusoaica a mai fost arestată și în trecut. Elena Osipova a fost prezentă la protestul de la Sankt Petresburg, unde persoanele prezente au cerut ca războiul dintre Rusia și Ucraina să se oprească. Femeia are 78 de ani și este bolnavă de diabet.

Citeste si: VIDEO| Forțele rusești au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie

Bătrâna este pictoriță de meserie. Foarte mulți oameni din metropolă o cunosc. Ea este supranumită „conștiința Sankt Petersburgului" și nu lipsește niciodată de la proteste

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Portalul local MR-7 a spus că artista iese în stradă, unde își desfășoară activitățile, dar de cele mai multe ori arta ei nu este înțeleasă de autorități.

„Artista iese în stradă, unde își desfășoară desene. Din când în când, arta ei nu este înțeleasă de autorități, care au reținut-o în mai multe rânduri și au amendat-o", a spus portalul local MR-7.

Citeste si: Rușii încearcă să fugă în străinătate, de frica recrutării și a legii marțiale

Femeia a declarat că nu a înțeles de ce toată lumea a tăcut și i se părea că toată țara era înghețată și că doar ea se afla acolo.

„Nu am înțeles de ce toată lumea a tăcut. Parcă toată țara era înghețată. Doar eu eram acolo, cu un simplu banner pe care scria: Domnule președinte! Schimbați-vă urgent poliția! Lasă Cecenia să-și aleagă drumul!", a spus Elena Osipova.

Bătrâna este obișnuită să fie reținută de oamenii legii. Ea a fost reținută de cinci ori, în 2014, la un protest care a fost neaporbat în sprijinul libertății de exprimare, iar amenda pe care a primit-o a fost de 10.000 de ruble, care înseamnă 280 de dolari.

Citeste si: EXCLUSIV! Rusia, exclusă de la Eurovision 2022! Călin Goia de la Voltaj, reprezentatul României la concursul muzical în 2015, detalii din culise: "Nu mi s-ar fi părut corect să participe"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si