Fie că alegem să o bem la terasă, ori să o cumpărăm din magazin, un lucru este cert: vom fi nevoiți să scoatem mai mulți bani din buzunar pentru băutura vedetă a verii!

„Toate sunt mai scumpe, nu doar berea. Absolut toate: mâncare, băutură, carburant nu mai vorbim.”

Criza din paharul de bere

Numai că plăcerea la pahar, care oferă alinare multora, pare că devine un moft.

O bere la draught a ajuns să coste peste 10 de lei după ce, în ultimul an, s-a scumpit de două ori cu câte 3 procente. Băutorii fideli au remarcat că prețul tot crește de ceva vreme:

„Haideți să nu vorbim de anul trecut, ci de ultimii ani. berea era undeva la 3-4 lei, acum o bere e cam 8-9 lei, depinde de restaurant.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ne scumpim singuri mâncarea

În restaurante și pub-uri poate să ajungă și la 25 de lei, în funcție de marca aleasă. Berarii au o justificare: luptele din Ucraina au provocat o criză și pe piața orzului de bere, care este acum cu 35 la sută mai scump. Majorări nu sunt însă doar în cazul materiei prime, ci pe întreg lanțul de producție: vorbim despre costurile cu energia, gazele sau prețul sticlei.

Stelian, barman: „Prețul este puțin mai mare dar consumul este același. În weekend dăm undeva la 30-40 de draughturi.”

Colac peste pupăză, industria se confruntă și cu o criză a șoferilor, ceea ce a dus la îngreunarea transporturilor. În această situație, amatorilor de bere nu le rămâne decât să mai reducă din paharele consumate la terasă în zilele caniculare.  

„Când puteai să bei 2-3 beri, acum mai reduci. La buzunar e mai greu.”

Citeste si: Taxele care ne-ar scumpi mai rău traiul

Inclusiv țigările se vor scumpi

Și fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar începând cu luna iulie, atunci când acciza pe țigarete va crește cu peste 5%.

Citeste si: VIDEO- Prețul kilogramului de roșii a scăzut și de 5 ori. Vezi unde se vând roșii cu 2 lei kilogramul

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si