Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor (ASR) analizează cazul bebeluşului mort la scurt timp după ce a fost scufundat în cristelniţă, urmând a fi luate măsurile necesare după discuţii cu preotul dar şi cu cei prezenţi în biserică.

Reprezentanţii ASR afirmă, într-un comunicat de presă, că au primit cu multă durere şi tristeţe în suflet ”vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor.”

Citeste si: O femeie care a avut Coronavirus a născut un bebeluș cu anticorpi la boală

”Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinţei pentru părinţii, naşii, familia şi comunitatea sa, care i-au aşteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor precizează că a luat deja legătura cu preotul slujitor şi cu cei prezenţi la botez, pentru a stabili circumstanţele în care s-a petrecut această tragedie şi a decide măsurile necesare.

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă a murit luni dimineaţă, în jurul orei 6:00, relatează Monitorul de Suceava.

El se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Copilul a fost creştinat duminică la biserica Zamca, iar preotul ar fi scufundat copilul în cristelniţă, în loc să îl ude pe cap cu apa sfinţită.

La scurt timp de la botez, copilul a intrat în stop cardio-respirator, scriu jurnaliştii din presa locală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat pentru News.ro că un echipaj de terapie intensivă mobilă a preluat copilul şi l-a transportat la unitatea de primiri urgenţe Suceava.

Citeste si: Bebelușul din Suceava, care s-a înecat la botez, a murit la spital

Purtător de cuvânt: „Patriarhia a cerut urgentarea anchetei la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în cazul bebeluşului decedat după botez”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis luni, în legătură cu decesul bebeluşului survenit la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă, că instituţia a cerut urgentarea anchetei la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi a transmis condoleanţe familiei îndoliate.

Bănescu a spus: „În legătură cu tragicul caz al copilaşului decedat în această dimineaţă la Suceava, trebuie să precizez că Patriarhia nu are încă acces la detaliile concrete ale dublei anchete aflate în desfăşurare. Am transmis rugămintea urgentării anchetei la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei judiciare făcute de autorităţile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând, posibil. Momentan aceasta a publicat pe site-ul său un «Cuvânt pastoral» dedicat situaţiei atât de dureroase create acolo.

Dincolo de el, poziţia Patriarhiei Române este una de profundă compasiune faţă de familia copilaşului decedat, atât de greu încercată acum şi a cărei durere nici nu o putem înţelege deplin. Personal, dar şi în numele instituţiei pe care o reprezint, transmit şi pe această cale sincere condoleanţe îndureratei familii Ungureanu”.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

bebeluș mort la botez
Bebelușul a intrat în stop-cardio respirator.[Sursa foto: google]

El a continuat: „Taina Botezului, conform canoanelor apostolice, se oficiază în Bisericile Ortodoxe de către preot sau episcop prin întreită «afundare» în numele Sfintei Treimi. Această afundare durează două- trei secunde şi presupune protejarea strictă a copilaşului, al cărui spate şi a cărui ceafă sunt sprijinte cu mâna dreaptă, gura şi nasul fiind protejate atent de căuşul mâinii stângi, în aşa fel încât acesta să nu poată înghiţi niciun strop de apă în secundele cât este afundat rapid de trei ori. Această scurtă afundare se face după ce oficiantul Tainei se asigură că pruncul a inspirat aer. Există şi posibiltatea botezării prin turnarea apei pe creştetul copilaşului, tot de trei ori, în numele Sfintei Treimi, această decizie putând fi luată în cazuri de necesitate sau în funcţie de starea de sănătate a copilaşului”.

Citeste si: Tatăl bebelușului înecat în cristelniță, declarații cutremurătoare de la momentul cumplit! Cum a avut loc tragedia: "A inhalat 110 ml apă..."

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă, a murit luni dimineaţă, în jurul orei 06:00. El se afla la secţia ATI, unde fusese intubat şi ventilat mecanic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si