Close sidebar
Close sidebar

Omul cu numărul 8 miliarde din lume. Cum se numește bebelușul și unde s-a născut

Pe 15 noiembrie 2022, numărul oamenilor de pe planetă a ajuns la 8 miliarde de locuitori. Persoana care a atins acest prag ar fi o fetiță din Filipine.

Georgiana Balaban,

Omul cu numărul 8 miliarde din lume.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Minora a primit un titlu simbolic de la autoritățile filipineze, dar Organizația Națiunilor Unite nu a declarat pe cineva anume drept persoana cu numărul opt miliarde.

Citește și: VIDEO- Incident tragic. O copilă de un an și-a rănit grav sora mai mică când se juca cu foarfecă

Micuța filipineză a fost declarată persoana cu numărul 8 miliarde din lume, după ce ONU a anunțat, ieri, că s-a atins acest nou prag. Nou-născutul a primit și un titlu simbolic din partea autorităților filipineze.

8 miliarde de oameni pe planetă

Organizația Națiunilor Unite nu a declarat pe nimeni drept persoana cu numărul 8 miliarde, dar fetița nou-născută Vinice Mabansag a primit acest titlu din partea autorităților din Filipine.

Micuța s-a născut la Spitalul Memorial Dr Jose Fabella din Tondo, Manila în data de 15 noiembrie și a fost aleasă să marcheze recordul istoric al populației mondiale.

Potrivit DailyMail, ONU nu a declarat pe cineva în mod oficial ca fiind persoana cu numărul 8 miliarde, deși organizația a acordat un astfel de titlu în trecut.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Bebeluși morți după ce ar fi fost vaccinați

În 1987, ONU a declarat persoana cu numărul cinci miliarde, pe cea cu numărul șase miliarde în 1999 și pe cea cu numărul șapte miliarde în 2011.

Aceste date reprezintă un semn al creșterii accelerate a numărului de persoane pe Pământ. Pentru a pune în perspectivă, precizăm că în 1950, populația lumii era de doar 2,5 miliarde.

Potrivit declarațiilor date de Divizia pentru Populație a ONU, populația va continua să crească în deceniile următoare, pentru că speranța de viață va crește la o medie de 77,2 ani până în 2050, iar natalitatea va depăși cu mult mai mult mortalitatea.

Citește și: Teste genetice rapide pentru bebeluși

ONU estimează că populația lumii va continua să crească până la aproximativ 8,5 miliarde în 2030, 9,7 miliarde în 2050 și 10,4 miliarde în anii 2080. În prezent, peste jumătate din populația lumii trăiește în doar șapte state, respectiv China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia.

Citește și: Caz revoltător într-un spital din Cluj! O asistentă medicală i-a injectat adrenalină în venă unui bebeluș

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI