Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De la Edison incoace, oamenii de stiinta au reusit sa descopere formule mult mai eficiente pentru ca noi sa avem lumina. Astfel, au fost inventate becul cu filament, cel cu incandescenta, becul economic si ledul. Chiar daca pe piata gasim o multitudine de modele, trebuie sa stiti ca unele corpuri de iluminat contin substante atat de toxice, ca ne-ar putea imbolnavi grav.
 
Onut Atanasiu- profesor de fizica: Vorbim despre becurile cu gaz care, conform cercetarilor ar avea particule fine, vapori de mercur si care sunt periculoase pentru corpul uman.
 
Un bec poate contine intre 3 si 5 grame de mercur. Medicii spun ca metalul greu ar putea fi cauza migrenelor si a starilor de anxietate pe care deseori le resimtim!
 
Dr. Valentin Boldea -  pot fi periculosi pentru organism, afectand ficatul, rinichii, sistemul nervos  si fiind responsabile de aparitia unor forme de cancer.
 
Conf. Dr. ing. Gelu Gurguiatu- decanul Facultatii de Automatica, Calculatoare, Inginerie Electrica si  Eletronica- Exista la momentul actual pe piata becuri cu incandescenta, dar care nu ar mai trebui sa fie, din cauza eficientei scazute a

acestora. Exista pentru iluminatul exterior lampi cu vapori de mercur, cu vapori de sodiu  mai nou exista iluminatul cu led care este un iluminat foarte eficient, din punctul de vedere al consumului energetic.

Dincolo de problemele de sanatate pe care ni le-ar putea crea becurile, acestea sunt si foarte scumpe, iar unele se strica mai repede decat ne-am astepta.
 
"Eu cred ca la momentul de fata becurile cu led sau sursele de lumina cum le numim noi vor capata teren din ce in ce mai mult, datorita eficientei de 200 de ori mai mare decat
la becurile cu incandescenta"
 
Onut Atanasiu- profesor de fizica: Un bec contine practic filament si acel gaz, gaz din interiorul becului. Nu vorbim despre becurile vechi, ci despre becurile fluorescente care o perioada intre 3000 si 15 000 de aprinderi, cum se pune. De ce este o variatie asa de mare? Pentru ca ele sunt usor de stricat in momentul in care variaza tensiunea si ar putea sa se arda.
 
Ca sa evitam vizitele la medic, specialistii ne recomanda sa petrecem cat mai mult timp... la lumina naturala.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si