Beijingul a anunțat că se confruntă cu cel mai sever test Covid de până acum, după ce China a înregistrat primele decese cauzate de coronavirus în ultimele 6 luni. 

Potrivit BBC, cazurile continuă să crească.

Citește și: O româncă a petrecut un an la terapie intensivă după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Femeia a fost externată cu aplauze și lacrimi

China, sub amenințarea carantinei forțate

Beijingul a raportate 3 decese începând cu ziua de sâmbătă. Oficial, numărul de decese din toată țara este de 5.229.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ultimele decese au dus la măsura ca unele părți ale orașului în care locuiesc peste 21 de milioane de locuitori să fie din nou închise. Decesele au venit în urma unor proteste rare față de politica chineză de „zero-Covid”.

Milioane de oameni au fost închiși, iar cetățenii care au fost testați pozitiv au fost puși în carantină  forțată, în cadrul strategiei care are ca scop eradicarea focarelor de infecție.

În Beijing, oficialii au pus în aplicare un sistem de izolare în districtele Haidian și Chaoying, în acest sens, magazinele și restaurantele fiind închise.

Citește și: Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinarea împotriva variantei omicron a COVID-19: ”Nu e nimic obligatoriu”

Ce trebuie să știe cei care călătoresc în China

Cei care călătoresc în Beijing vor fi nevoiți să facă teste în primele 3 zile ale vizitei și să rămână în casă până când li se va permite. 

Milioane de persoane din China  se află sub izolare Covid, în timp ce cazurile continuă să crească, în ciuda eforturilor autorităților. Duminică au fost înregistrate 24.730 de cazuri noi, apropiindu-se de vârful zilnic de infectare a țării din aprilie.

Citește și: VIDEO- Un medic român face un avertisment cu privire la valul de bronșite: „A început valul de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât anul trecut. E cel mai mare din ultimii 10 ani”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si