Este pentru prima oară când un oficial libanez evocă o pistă externă a exploziei, în condițiile în care autoritățile au afirmat până în prezent că a fost provocată de un incendiu la depozitul cu azotat de amoniu.

"Este posibil ca aceasta să fi fost provocată de neglijență sau de o acțiune externă, o rachetă sau o bombă", a afirmat șeful de stat, într-o discuție cu ziariștii difuzată de televiziuni, la trei zile de la catastrofa care a ucis peste 150 de oameni.

Citeste si: Motivul șocant pentru care unele cazuri de COVID-19 devin foarte grave

Se cer imaginile aeriene

Președintele, în vârstă de 85 de ani, a adăugat că i-a solicitat joi președintelui francez Emmanuel Macron "să ne furnizeze imagini aeriene pentru a putea determina dacă au existat avioane în spațiul (aerian) sau rachete" în momentul exploziei de marți.

Citeste si: Noi focare de coronavirus în România

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

"Dacă imaginile nu sunt disponibile la francezi, le vom cere altor țări", a adăugat Aoun, violent criticat de populație, care acuză incompetența autorităților și corupția.

Citeste si: Informații oficiale: Asimptomaticii au tot atât virus SARS-Cov-2 în corp cât pacienţii cu simptome

Între timp, echipele de salvare au scos alte corpuri de sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite şi au căutat supravieţuitori.

Cine sare în ajutorul Libanului, în urma exploziei de la Beirut

Explozia devastatoare de la un depozit din portul Beirutului a provocat moartea a cel puţin 135 de oameni şi rănirea a peste 5.000.

Ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, a spus că până la 250.000 de oameni au rămas fără locuinţe din cauza exploziei care a distrus faţade ale clădirilor, a aruncat mobila în stradă şi a spart ferestrele pe o rază de mai mulţi kilometri.

Citeste si:   Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: "Ce vedeam în martie şi aprilie în Italia şi Spania se poate repeta şi în ţara noastră." Cum poate fi evitată această situație?

Zeci de oameni sunt dați dispăruți în Liban

Hassan a spus că zeci de oameni sunt încă dispăruţi. Premierul Hassan Diab a declarat trei zile de doliu naţional.

Preşedinele libanez Michel Aoun a spus că 2.750 de tone de nitrat de amoniu, substanţă inclusă în fertilizatori şi în fabricarea bombelor, au fost depozitate timp de şase ani în port, fără nicio măsură de siguranţă, după ce au fost confiscate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si