Close sidebar
Close sidebar

Clipe de groază în Belarus. O lideră a protestatarilor, răpită de pe stradă

O scenă incredibilă a avut loc, luni, în plină zi, pe o stradă din capitala Belarusului, Minsk: mai multe persoane neidentificate au răpit-o pe o lidera protestatarilor, Maria Kolesnikova.

Razvan Ilie,

Maria Kolesnikova, lider al protestatarilor din Minsk, răpită de pe stradă [Sursa foto: Haaretz]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Criza politică din Belarus ia o turnură neașteptată: aliaţii politici ai Mariei Kolesnikova au spus că verifică informaţiile privind răpirea sa. Aceștia au confirmat primele informații și spun că l iderul protestatarilor nu răspunde la telefon.

”În dimineaţa zilei de 7 septembrie, în faţa Muzeului Naţional de Artă, mai multe persoane necunoscute au urcat-o pe Koleskinova într-un microbuz pe care scria ‘Sviaz’ (‘Comunicaţii’) şi au pornit într-o direcţie necunoscută”, a scris un portal de știri, citat de Reuters.

Citeste si: Un francez și-a aruncat casa în aer, încercând să omoare o muscă

Germania cere un răspuns: "Cerem să știm unde se află Maria Kolesnikova" 

Germania "cere să știe unde se află" opozanta bielorusă Maria Kolesnikova, care, potrivit anturajului său, a fost "răpită" luni dimineață, a declarat ministrul german de externe Heiko Maas. "Suntem foarte îngrijorați pentru doamna Kolesnikova", a declarat Heiko Maas pentru Bild, în timp ce Germania deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

"Cerem să știm unde se află și cerem eliberarea tuturor prizonierilor politici din Belarus", a adăugat el. 

Citeste si: Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică: Ce nu ai voie să faci pe 8 septembrie 2020?

Cum a fost răpită Maria Koleskinova, lidera protestatarilor din Belarus

Poliţia din Belarus a transmis că nu a reţinut-o pe Maria Kolesnikova. Ea era ultima rămasă în țară dintre cele trei femei politician care şi-au unit forţele înaintea alegerilor prezidenţiale de la 9 august în încercarea de a-l contracara pe liderul Aleksandr Lukaşenko.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Maria Kolesnikova, alături de candidata Opoziției la scrutinul prezidențial din Belarus [Sursa foto: Haaretz]

Celelalte două, Svetlana Tihanovskaia, care a fost candidata opoziţiei la alegeri, şi Veronika Ţepkalo, au părăsit deja Belarusul. De altfel, Maria a fost mai mereu o voce critică la adresa preşedintelui.

Citeste si: Olivia Steer e disperată că pierde averea familiei! A cerut strămutarea procesului în urma căruia ar intra în posesia unui teren uriaș! EXCLUSIV

Maria Kolesnikova a anunţat, în august, că formează un nou partid politic, denumit "Împreună", cu echipa opozantului Viktor Babariko, aflat în închisoare.

Poliția din Belarus a recunoscut că a operat nu mai puțin de 633 de arestări la ultimul protest susținut împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Avertismentul NATO pentru Rusia

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat Rusia ”să nu se amestece” în Belarus, o ţară cuprinsă de o contestare fără precedent în urma alegerilor prezidenţiale contestate de la 9 august, relatează AFP.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Nimeni, nici Rusia, nu ar trebui să se amestece acolo”, a subliniat Stoltenberg într-un interviu acordat joi tabloidului german Bild.

Belarusul este un stat suveran  şi independent”, a subliniat el.

„Este foarte clar, noi respectăm integritatea teritorială belarusă”, a insistat secretarul general al NATO, care s-a întâlnit joi, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI