Pepenele galben are un conţinut mic de calorii şi de grăsimi, dar are o concentraţie generoasă de vitamine, minerale şi fibre.
Beneficiile consumului de pepene galben
Potrivit specialiştilor, consumul de pepene galben ajută la prevenirea malformaţiilor congenitale şi a anemiei. Pepenele galben are un conţinut bogat de acid folic, unul dintre micronutrienţii de bază ai complexului de vitamine B. Acidul folic împiedică instalarea anemiei şi previne malformaţiile congenitale.
Consumul de pepene galben ajută la menţinerea sănătăţii cardiovasculare. Pepenele galben este bogat în carotenoizi, pigmenţii galbeni, portocalii sau roşii sintetizaţi de multe plante. Potrivit Institutului Linus Plauling, aportul crescut de carotenoizi din fructele precum pepenele galben diminuează riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare şi a unor tipuri de cancer.
Pepenele galben ajută la curăţarea tubului digestiv. În caz de constipaţie se mănâncă dimineaţa, pe stomacul gol, unul, două kilograme de pepene galben.
Specialiştii recomandă ca, în cazul alergiilor, dermatozelor infecţioase, însoţite de usturime şi de mâncărimi, să se ţină o cură de pepene galben de 10-12 zile, timp în care sunt scoase din alimentaţie carnea, grăsimile şi alimentele conservate.