Foarte multe persoane au o stare bună atunci când plouă, pentru că acest fenomen natural poate amplifica anumite sentimente și trăiri și poate avea un impact semnificativ asupra stării de bine.

Ploaia are mai multe beneficii pentru corpul uman, spun specialiștii. Iată câteva dintre acestea.

Citește și: Top 3 cele mai sănătoase legume! Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă

ploaie, umbrela, beneficii ploaie

De ce e bine să renunțăm din când în când la umbrelă? 

[Sursa foto: Unsplash]

Beneficiile ploii

În perioada în care plouă, în special în cazul ploilor mai abundente și care au o durată mai mare, dar și după precipitațiile puternice, aerul este mai curat și mai puternic, arată un studiu MIT, publicat în Atmospheric Chemistry and Physics. „Curățarea aerului” are loc pe măsură ce picăturile de ploaie atrag factorii poluanți înainte de a lovi pământul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Oamenii de știință au descoperit că nivelul de umiditate care se află în aer după ploaie ajută la menținerea unui ten mai tânăr și ajută ca pielea să se păstreze proaspătă.

Tot oamenii de știință, de această dată cei din Japonia, au descoperit că atunci când o persoană merge în timp ce vremea este rece și ploioasă, arde mai multe calorii și grăsimi decât dacă vremea ar fi însorită, se arată într-un studiu publicat în International Journal of Sports Medicine.

Ploaia are beneficii și asupra stărilor de anxietate. Mirosul acesteia face ca acest fenomen natural să aibă un efect calmant asupra anumitor persoane.

Astfel, o plimbare prin ploaie poate fi cu adevărat mană cerească pentru stările proaste. Însă plimbările prin ploaie au și un alt beneficiu. Pentru că în zilele în care norii întunecă cerul atmosfera este diferită, și perspectiva poate fi schimbată. Mai exact, anumite persoane pot avea parte de o gândire mai profundă și mai clară asupra lucrurilor, după o perioadă de stat direct în ploaie, fără umbrelă. 

Citește și: Un schior de la Cupa Mondială și iubita sa au murit în munți. S-a întâmplat ceva neașteptat în timpul drumeției. "Au fost găsiți îmbrățișați"

ploaie, umbrela, beneficii ploaie

Mersul prin ploaie, impact benefic pentru organism. 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si