Beneficiile nestiute ale ceaiului de ghimbir: aurul din bucatarie
Ceaiul de ghimbir este puternic aromat si are tot atatea calitati ca si radacina din care este extras. Pentru a pastra cat mai multe dintre acestea, este de preferat sa realizati infuzia folosind ghimbir ras, in loc de pliculetele cu ceai disponibile in comert.
Ceaiul de ghimbir este in top 10 cele mai recomandate remedii pentru raceala. Contine foarte multi antioxidanti, este expectorant si antifebril.
Ceaiul de ghimbir este recomandat femeilor insarcinate, pentru ca reduce cu succes greturile matinale. Se pot bea o cana cu ceai dimineata si una la pranz, ceaiul fiind neindulcit si nu foarte fierbinte. Va diminua aciditatea din stomac si senzatia de greata, scrie doc.ro.
Este de asemenea o solutie la care recurg si pacientii care au stari de voma din cazul altor afectiuni: cancer si chimioterapie, boli digestive, de ficat, etc.
Asadar, iata care sunt beneficiile ceaiului de ghimbir: raceala se vindeca mai repede, daca il consumam vom avea mai putine probleme digestive, efectul antiinflamator al ceaiului reduce durerea, ne intareste sistemul imunitar (ghimbirul este bogat in potasiu, zinc, calciu si magneziu si vitaminele B6, C si D), circulatie sangelui este imbunatatita.