Într-o înregistrare audio publicată de presa de la Roma, controversatul politician italian Silvio Berlusconi le-a spus parlamentarilor din partidul său că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski l-a împins pe președintele Vladimir Putin să declanșeze războiul.

Citeste si: Putin ar putea detona o bombă nucleară în Marea Neagră

Înregistrarea audio creează noi tensiuni cu privire la poziția Italiei față de Rusia în coaliția de dreapta care a câștigat alegerile din 25 septembrie.

Declarațiile controversate ale lui Berlusconi fac parte din aceeași întâlnire cu parlamentarii, unde fostul premier italian a povestit cum a reînnodat legăturile cu Putin.

Cadoul lui Putin pentru Berlusconi, în atenția Comisiei Europene

Cele 20 de sticle de vodcă trimise de Vladimir Putin drept cadou lui Silvio Berlusconi de ziua de naştere a acestuia "încalcă sancţiunile europene impuse Rusiei după invazia sa în Ucraina", a declarat joi Comisia Europeană.

Citeste si: România ar putea fi o țintă a Moscovei. Anunțul care sperie lumea

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fostul prim-ministru al Italiei, al cărui partid Forza Italia va intra în noul guvern de coaliţie din Italia, a stârnit controverse săptămâna aceasta când a spus că a reluat legătura cu Putin şi a făcut recent schimb de "scrisori dulci" cu acesta.

"De ziua mea de naştere, mi-a trimis 20 de sticle de vodcă şi o scrisoare foarte dulce", le-a spus Berlusconi, care a împlinit 86 de ani luna trecută, parlamentarilor săi din Camera inferioară.

Giorgia Meloni nu acceptă ca Italia să fie "veriga slabă" a Occidentului

Noile declarații pro-Putin ale lui Berlusconi apar în momentul în care liderul de dreapta Giorgia Meloni se luptă să cadă de acord asupra posturilor din cabinet cu Berlusconi și alți aliați.

Viitorul premier al Italiei a promis că nu va schimba poziția pro-Ucraina a Italiei și a spus că sprijină în continuare trimiterea de arme și de ajutoare umanitare în Ucraina.

Citeste si: Cine este Giorgia Meloni, prima femeie care ar putea deveni premierul Italiei

Într-o declarație de miercuri în care comentează remarcile lui Berlusconi, Meloni a spus că nu va accepta nicio ambiguitate în politica externă dacă va deveni prim-ministru.

Ca răspuns la recentele comentarii ale lui Berlusconi despre Putin şi războiul din Ucraina, Giorgia Meloni, a declarat că noul său guvern va fi pro-NATO şi va face parte pe deplin din Europa sau nu va fi deloc.

Berlusconi: Putin a vrut o operațiune de câteva săptămâni, dar va fi o luptă de 200 de ani

În cel mai recent document audio, care a fost publicat miercuri de postul de știri LaPresse, Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, poate fi auzit spunând că Putin nu a vrut să intre în război, dar a fost împins să facă acest lucru din cauza atacurilor continue ale Ucrainei împotriva separatiștilor susținuți de ruși în Donbas.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

După alegerea sa, Zelenski ar fi „triplat atacurile împotriva republicilor separatiste”, potrivit lui Berlusconi, iar Putin a intervenit pentru a-l înlocui cu un guvern „format deja dintr-o minoritate ucraineană, formată din oameni cinstiți și sensibili”.

„A intrat în Ucraina și a găsit o situație pe care nu ar fi putut-o prezice, de rezistență din partea ucrainenilor care au început să primească bani și arme din Occident în ziua a treia”, a spus Berlusconi.

„Deci, în loc să fie o operațiune de două săptămâni, războiul a devenit o luptă de peste 200 de ani”, a mai spus Berlusconi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si