UPDATE: Forțelor Aeriene Române anunță că BIAS 2022, cel mai mare show aviatic din România se amână pentru duminică, 4 septembrie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cea de-a douăsprezecea ediţie a Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition se amână pentru 4 septembrie, duminică!

Mâine, între orele 12:00-20.00, expoziția statică este deschisă și se desfășoară antrenamente, dacă vremea ne permite”, au

anunțat, astăzi, reprezentanții Forțelor Aeriene Române pe pagina oficială de Facebook.

ȘTIRE INIȚIALĂ: BIAS 2022: Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS), cel mai mare show aviatic din România revine după doi ani de pauză, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. La ultima ediție BIAS au fost prezenți 100.000 de oameni.

BIAS 2022: Când va avea loc cel mai aşteptat show aviatic din România?

Organizatorii evenimentul BIAS 2022 promit o mulțime de surprize pentru pasionații de aviație, inclusiv un moment de acrobație cu un avion militar de transport.

Antrenamentele pentru ediția BIAS 2022 din 3 septembrie au început deja. Astfel, cel mai așteptat moment de la BIAS este evoluția piloților acrobați. Vor exista 25 de minute de piruete aeriene oferite de piloții aeroclubului.

Citeste si: NASA a amânat lansarea Artemis 1 din cauza unor defecțiuni la motor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ce a de-a XII-a a show-ului BIAS se va desfășura sâmbătă, 3 septembrie 2022, la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu și ROMAERO.

Avioanele de luptă MIG- 21, F16, IAR 99 Şoim şi Cj 27 Spartan sunt doar câteva dintre aeronavele care vor face senzație deasupra aeroportului Băneasa. De pe 31 august sa ajungă și primii piloți care participă la BIAS 2022.

În cadrul evenimentului BIAS 2022 vor fi în total peste 100 de aeornave.

De asemenea, șoimii României, formația de acrobație aeriană a Aeroclubului României, vor participa cu șase avioane. Aceștia vor împărți cerul cu piloți militari care se vor afla la manșa avioanelor de tip F-16 și Mig-21 Lancer.

De la cel mai așteptat spectacol aviatic din România, nu va lipsi Jurgis Kairys, campionul mondial la acrobație.

Citeste si: Un nou episod de vreme extremă în România. Cod portocaliu de ploi și vijelii

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Un număr de 150 de piloți vor survola cerul Capitalei. Printre ei, și celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobație.

”Show-ul se organizează pe platfoma de la Aeroportul Băneasa și Romaero, accesul se face prin Romaero, este liber pentru toți participanții, cu mențiunea că nu există locuri de parcare în zonă. Recomandarea noastră este ca publicul să vină cu mijloace de transport în comun, cu biciclete sau orice altceva, pentru că nu au unde să parcheze în întreaga zonă Băneasa”, a precizat Valentin Iordache, purtător de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București.

BIAS 2022 se va deschide oficial pe 3 septembrie, de la ora 10.00. Avioanele vor zbura până la apusul soarelui.  mai mult, spectacolul aviatic BIAS 2022 se va încheia cu un concert și un foc de artificii.

Citeste si: Nicolae Ciucă, mesaj înainte de începerea școlii. "Sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si