Aceste stele mari mor într-o explozie. Apoi particulele de praf care conțin bucăți mici de aur sunt catapultate în spațiu. Aceste particule de praf ajung în materia aglomerată din jurul unei stele care formează o planetă. Așadar, tot aurul de pe Pământ a fost creat atunci când o stea uriașă a explodat și particulele de praf au intrat în câmpul gravitațional al soarelui, când s-au format planetele din sistemul nostru solar.

Citește și: Să vorbim despre pandantive și coliere

Cum se formează alte tipuri de aur? Se amestecă aurul cu alte materiale pentru a-l face mai puternic și a-l transforma în bijuterii. Făcând acest lucru, se creează trei tipuri diferite de aur: aur galben, aur alb și aur roșu. Toate constau din același tip de aur galben ca bază. Apoi se adaugă alte materiale pentru a obține culorile aurului alb și aurului roșu. Pentru aurul alb, se adaugă un aliaj cu paladiu, argint sau zinc, care conferă bijuteriei culoarea albă. Pentru aurul roșu  se adaugă un aliaj de cupru și zinc, astfel că bijuteria capătă o culoare roșu-roz deschis.

Aurul este un metal dotat cu o durată de viață excepțională. Această durabilitate se datorează inerției sale, care împiedică acest material să reacționeze cu alte elemente. Oferă rezistență excelentă la oxidare, coroziune, acizi, descompunere și nu ruginește, nici în contact cu apa de mare și nici cu apa dulce.

Singura opțiune de a schimba aspectul aurului este... topindu-l!

Acest metal prețios este, de asemenea, ductil, foarte maleabil și poate fi transformat în fire lungi și fine fără risc de rupere. Un gram de aur face posibilă producerea unui fir de doi kilometri! Această proprietate permite crearea de bijuterii care nu sunt foarte fragile și sun greu de spart.

Recunoscut încă de la începutul timpurilor ca material nobil, aurul a fost asociat și cu puterile sacre, divine, supranaturale, chiar cu nemurirea.

Se găsește și în Egiptul antic sub formă de obiecte de artă, bijuterii și obiecte funerare de o frumusețe incredibilă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aurul a fost asimilat unui simbol al divinității datorită culorii sale galbene și strălucirii sale luminoase, care amintește de cea a soarelui. Inalterabilitatea sa l-a asociat și cu nemurirea. În America precolumbiană, civilizațiile aztecă, mayașă și incasă au folosit foarte mult aurul prin bijuterii, măști și obiecte din aur pur, pe care le purtau sau le foloseau în timpul ritualurilor sacre.

Venerat în toate colțurile lumii, aurul se găsește în toate religiile: în Vatican, în Japonia - Templul Pavilionului de Aur- o clădire acoperită complet în aur, în Thailanda cu Buddha de aur, o sculptură printre cele mai edificatoare din cultura budistă, in galeria de cristale din castelul Versailles.

Un partener inseparabil al aurului, diamantul, are foarte multe calități, începând cu aceea de a rezista la uzură, abraziune și zgârieturi. Nimic nu poate zgâria diamantul, cu excepția unui alt diamant. Duritatea diamantului nu are egal. Diamantul ocupă locul întâi pe scara Mohs, o scară empirică, care evaluează duritatea mineralelor între 1 și 10.

În ceea ce privește istoria diamantului, acesta începe în India cu mai bine de 4.000 de ani în urmă. Aceste pietre prețioase, prevăzute cu o înaltă valoare simbolică în textele sacre, împodobeau obiectele religioase datorită presupusei puteri protectoare împotriva spiritelor rele. În Grecia antică, diamantele erau asimilate lacrimilor zeilor sau strălucirii stelelor căzute din cer. Cuvântul diamant provine din grecescul „adamas” care înseamnă invincibil, indestructibil. Un termen care a fost transformat ulterior în „diamas”.

Diamantul a fost și este martorul alianțelor de logodnă. Totul a început când arhiducele Maximilian al Austriei, căsătorit cu Marie de Bourgogne în 1477, i-a oferit un diamant somptuos ca semn de dragoste. Sacralizate de Marilyn, care afirma că „diamantele sunt cel mai bun prieten al unei femei”, aceste pietre sublime au devenit astăzi simboluri ale luxului și dovezi de dragoste.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bijuteriile din aur se bucură de o longevitate mult superioară altor bijuterii! Una dintre principalele caracteristici pe care le au bijuteriile din aur este atemporalitatea. Chiar și urmând ultimele tendințe (prin combinarea diferitelor modele de cercei de aur cu cercei din alte metale prețioase sau semiprețioase), sunt perfecte pentru orice vârstă, stil, look sau ocazie. Aurul nu se demodează niciodată. Când vorbim despre bijuterii atemporale, vorbim despre bijuterii care se adaptează la schimbările sociale, la diferite epoci. Sunt bijuterii pentru o viață, de care te poți bucura indiferent de stilul tău. 

Oferirea unei bijuterii de aur și diamant este o alegere sigură. William Shakespeare spunea: „Aurul și diamantele au o elocvență mută, care stârnește inima unei femei mult mai mult decât cele mai frumoase discursuri.”

Bijuteriile din aur și diamante, bijuterii atemporale, reprezintă o achiziție sigură și veșnică.

Citește și: Stiluri de cercei potriviți la ținutele office


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si