Un număr de 981 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 844 de cazuri mai puține față de ziua anterioară. Șase decese au fost raportate.

Citeste si: Agenția Europeană a Medicamentului avertizează: Iarna ar putea aduce noi variante de coronavirus

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București-195, 74 de cazuri în Maramureș, 63 în Constanța și Brașov și 56 în Timiș.


În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.715 teste RT-PCR (816 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 899 la cerere) şi 5.583 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.436.777 teste RT-PCR şi 11.280.389 teste rapide antigenice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei: 1.825 cazuri noi de infectare şi 15 decese

Agenția Europeană a Medicamentului avertizează că iarna ar putea aduce noi variante de coronavirus

Noi variante ale coronavirusului ar putea să apară în această iarnă, susține Agenția Europeană a Medicamentului. Cu toate acestea, vaccinurile existente pe piaţă ar trebui să protejeze în continuare populația împotriva unor forme grave ale bolii.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei: 1.825 cazuri noi de infectare şi 15 decese

Preventiv, Uniunea Europeană se pregăteşte să lanseze o campanie de vaccinare cu doze booster înaintea unui posibil nou val de infectări. Campania va fi realizată cu vaccinuri adaptate, autorizate joi de către EMA și care vizează varianta dominantă Omicron, au precizat specialiştii de la EMA, potrivit Agrepres.

Citeste si: Noi reguli la începerea anului școlar. Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștilor de protecție în instituțiile de învățământ

Oamenii „nu ar trebui să aştepte un vaccin specific”, a declarat directorului departamentului de strategie vaccinală din cadrul EMA, Marco Cavaleri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si