Două atentate sinucigașe cu bombă au avut loc în apropierea intrărilor principale ale aeroportului internațional din Kabul, joi, 26 august 2021, omorând zeci de persoane, inclusiv copii, și rănind alte câteva sute.

Cel puţin 28 de militanţi au fost uciși

Talibanii au declarat faptul că au pierdut în acest atac, care a avut loc joi, mai mulţi oameni decât Statele Unite. Cel puţin 28 de militanţi au fost ucişi, a declarat un oficial pentru Reuters.

„Am pierdut mai mulţi oameni decât americanii”, a spus oficialul care a refuzat să fie numit. În ciuda acestui atac, el a spus că nu este nevoie ca SUA să extindă termenul limită pentru evacuare, 31 august.

Citeste si: VIDEO| Alertă pe aeroportul din Kabul. Sunt cel puțin 11 morți și zeci de răniți, inclusiv 3 soldați americani

Din păcate, cel puţin 13 soldaţi americani şi 90 de oameni au murit în urma celor două explozii, iar mai mult de 150 au fost răniţi. O ramură a grupării Stat Islamic a revendicat atacul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Evacuarea civililor este în acest moment accelerată, a comentat un oficial pentru Reuters, care a adăugat că zborurile continuă să plece regulat.

Totodată, preşedintele american Joe Biden a promis să se răzbune pe atacatori, spunând că „îi vom vâna şi îi vom pedepsi”.

Joe Biden[Sursa foto: The Verge]

Toate forţele străine în Afganistan au ca obiectiv evacuarea cetăţenilor şi personalului ambasadelor până pe 30 august, a declarat un diplomat NATO. Alerta privind alte atacuri teroriste este menţinută.

În ţară se află încă 1.500 de cetăţeni americani, în jur de 400 de britanici şi 200 de germani, după cum a fost estimat. Nu este clar dacă în Afganistan se mai află cetăţeni francezi, însă Franţa a anunţat că va încheia operaţiunea vineri seară.

Citeste si: Haosul continuă în Afganistan, un reporter și un cameraman au fost bătuți de talibani

Aeroportul din Kabul, singurul deschis

Se pare că aeroportul internaţional din Kabul este singurul deschis din ţară. Mai multe state au transmis, înaintea atacului, alerte cu privire la o ameninţare deosebită de atac terorist pe aeroportul din Kabul şi şi-au avertizat cetăţenii să nu meargă acolo decât dacă sunt notificaţi pentru plecare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si