Atacatorul de la Nisa, Mohamed Lahouaiej Bouhlel a fost identificat de catre un vecin, dupa ce procurorul Francois Molins i-a facut public numele. O fotografie a atacatorului, de pe documentele de rezidenta, a fost prezentata de mai multe publicatii, informeaza News.ro.

Procurorul Parisului a precizat ca si acest ultim bilant este unul provizoriu. In camionul frigorific s-a gasit un pistol automat si o grenada, a mai anuntat François Molins.

Opt paleti goi si o bicicleta au fost de asemenea gasite in camion.

In cabina, anchetatorii au gasit un pistol de calibrul 7.56 si un incarcator, un alt pistol fals, o grenada si doua replici dupa doua pusti de asalt, a precizat Molins

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intre alte lucruri, anchetatorii au recuperat, de asemenea, un permis de conducere si un card bancar. De asemenea, perchezitii au fost efectuate vineri dimineata la domiciliul atacatorului, a declarat procurorul.

"Diverse materiale informatice si telefonice au fost confiscate si sunt in curs de analiza", a precizat Molins.

Camionul frigorific utilizat in atac a fost inchiriat pe 11 iulie de la o societate cu sediul la Saint-Laurent-du-Var, a spus el.Vehiculul

urma sa fie restituit pe 13 iulie.

Soferul s-a dus sa ia acest vehicul greu din cartierul Auriol, singur, pe bicicleta, miercuri seara, la ora locala 21.34 (22.34, ora Romaniei), a precizat procurorul.

El a fost vazut ulterior in cartierul Magnan, la ora locala 22.30 (23.30, ora Romaniei), dupa care a rulat intre numerele 11 si 147 pe Promenade des Anglais.

Soferul a tras in mai multe randuri asupra a trei politisti si si-a continuat cursa pe o distanta de 300 de metri, dupa care a fost neutralizat, a precizat Molins.

El a fost gasit mort in cabina, in partea pasagerului. Mohamed Lahouaiej Bouhlel era necunoscut serviciilor de informatii, a mai declarat François Molins.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si