În total, 889 de persoane, inclusiv 241 de civili, au fost rănite în capitala ucraineană de la începutul Războiului rus în Ucraina, precizează primăria într-o postare pe Telegram.

Printre răniţi se află 18 copii, trei şoferi de ambulanţă şi un medic de Urgenţe.

De asemenea, 36 de imobile locuite şi zece şcoli au fost avariate în confruntări armate, potrivit aceleiași surse.

Trupe ruseşti au preluat controlul asupra unor zone din jurul Kievului, pe care speră să-l încercuiască, însă înaintarea rusă se află, în prezent, într-un punct mort, transmite armata ucraineană.

Care sunt condițiile lui Putin pentru oprirea războiului în Ucraina

Vladimir Putin l-a sunat joi pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și i-a explicat care sunt condițiile sale pentru un acord de pace cu Ucraina. Detaliile convorbirii au apărut acum în presa britanică.

Surse citate de BBC au prezentat detaliile apelului telefonic făcut de președintele Vladimir Putin, în care liderul de la Kremlin listează  cererile sale pentru un acord de pace  cu Ucraina.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Kremlinul transmite că nu va accepta o ordine mondială dominată de Statele Unite

Președintele Rusiei l-a sunat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, joi după-amiază, și i-a explicat  care sunt condițiile sale  pentru un acord de pace cu Ucraina.

Una dintre cererile principale ale lui Putin este ca Ucraina să fie neutră și să nu solicite aderarea la NATO, lucru pe care președintele ucrainean l-a acceptat deja, se arată în raportul BBC.

Există, de asemenea, solicitări ca Ucraina să treacă printr-un proces de dezarmare pentru a se asigura că nu există nicio amenințare la adresa Rusiei.O

altă condiție se referă la protecția limbei ruse în Ucraina, potrivit  Mirrorr.co.uk.

Potrivit sursei citate, altă cerere este „deznazificarea”, solicitare care este ofensatoare pentru președintele Zelenski, care este evreu.

Alte discuții au implicat statutul Donbasului în estul Ucrainei, deși nu au fost oferite detalii specifice în acest sens.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si