Oleksandr Markushyn a anunțat că aproximativ 50 de militari ai armatei ucraineni au fost omorâți. Mai multe trupuri neînsuflețite sunt încă prinse sub dărâmături.

Citeste si: O clădire a Crucii Roşii, bombardată de armata rusă la Mariupol

Irpin a fost scena unor lupte sângeroase timp de mai bine de o lună, fiind recuperat complet de două zile de către forțele ucrainene, conform Mediafax.

În urma invaziei rusești au rămas case arse, străzi goale, pline de moloz.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Consilierii lui Putin sunt "prea speriați" ca să-i spună cât de rău se descurcă armata Rusiei în Ucraina

Orașul Irpin avea o populație de aproximativ 60.000 de locuitori înainte ca armata lui Vladimir Putin să invadeze Ucraina. În prezent, după săptămâni lungi accentuate de lupte intense, suburbia Kievului este devastată: printre casele și mașinile arse și moloz nu se mai poate vedea urmă de om, cu excepția unor câini vagabonzi și câtorva cadavre.

Trupele lui Putin se mută ca să ne inducă în eroare, susțin oficialii ucraineni

Potrivit unor surse, în apropierea orașului Viniţa și în Cernihiv şi Kiev au existat bombardamente puternice în cursul nopţii trecute.

Citeste si: Când vorbește Volodimir Zelenski în Parlamentul României

Au fost auzite numeroase explozii, după ce Rusia a anunțat că va reduce atacurile.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis că semnalele care vin în urma negocierilor de la Istanbul cu Rusia sunt pozitive, însă ele nu pun stop bombardamentelor rusești. 

Citeste si: Autoritățile din Suceava se confruntă cu o problemă la care nici nu s-ar fi gândit. Ucrainenii și-au abandonat mașinile în parcarea aeroportului

Conform președintelui ucrainean, nu există niciun motiv ca oamenii din țara condusă de el să se încreadă în reprezentații unei țări care luptă în continuare pentru a le distruge pământurile natale. 

Război în Ucraina. Bombardamentele au continuat

"Ucrainenii nu sunt oameni naivi. Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război în Donbas că nu poți avea încredere decât într-un anumit rezultat", a transmis Zelenski, după ce Rusia a informat că-și va reduce "drastic" operațiunile militare în zonele Kiev și Cernihiv, pentru a "crește încrederea" în negocierile viitoare.

Citeste si: "Noua ordine mondială", anunțată de Rusia după discuțiile cu China și India


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si