Bilanțul victimelor a crescut de la șapte la nouă morți, până astăzi.
„Numărul victimelor confirmate este de nouă”, a declarat Maurizio Fugatti, președintele provinciei autonome Trentino (nord), în timpul unei conferințe de presă. „Căutările au dus la identificarea a două noi cadavre, care au fost transportate în vale”, a confirmat pe Twitter președintele regiunii Veneto, Luca Zaia. „Trebuie să găsim încă trei dispăruți”, a adăugat el.

Citeste si: Ultimele informații din munții Alpi: Cei trei români dispăruți, în urma prăbușirii ghețarului, sunt în siguranță

Anunțul vine în contextul în care familiile persoanelor decedate acuză autoritățile că ar fi lăsat permisă trecerea până la acel traseu periculos.

Parchetul a deschis o anchetp pentru a stabili cu exactitate cauzele acestei tragedii.

Cei trei români dispăruți, în urma prăbușirii ghețarului, au fost duși în siguranță

Familiile celor trei români dispăruți au anunțat, pe data de 4 iulie, că au reușit să îi contacteze și că sunt în afara oricărui pericol.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariția a 3 cetățeni români a informat MAE, în urmă cu puțin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către  membrii de familie declarați dispăruți, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.

Citeste si: VIDEO- Un ghețar din Alpii italieni s-a rupt și a ucis șase oameni. Cetățenii români dați dispăruți sunt în afara oricărui pericol

Turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație (rețea de telefonie mobilă și conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români”, potrivit MAE. 

Citeste si: Cel putin 20 de morti in Elvetia, in urma prabusirii unui avion!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si