Close sidebar
Close sidebar

Bill Gates, previziuni sumbre pentru anul 2023: Ce se va întâmpla cu omenirea

La început de an, unul din cei mai bogați oameni ai lumii, Bill Gates, a făcut previziuni sumbre pentru anul 2023. Miliardarul a declarat că cea mai mare problemă cu care se confruntă în prezent omenirea este foametea.

Laura Macovei,

Bill Gates, previziuni sumbre pentru anul 2023: Ce se va întâmpla cu omenirea


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe lângă foamete, Bill Gates a vorbit și despre încălzirea globală care va avea efecte dezastruoase pe termen lung.

Probleme pentru miliardari

„Aceste averi uriașe nu se realizează prin venituri obișnuite. Așa că probabil trebuie privită rata câștigurilor de capital și faxul imobiliar dacă vreți să creați mai multă echitate acolo. Cred că sistemul de impozitare ar trebui să ia o parte mult mai mare de la oameni bogați ”, a spus Bill Gates. 

Citește și: Bill Gates vrea să renunțe la întreaga avere

Potrivit raportul anual al Forumului Economic Mondial privind riscurile globale, Bill Gates spune că cea mai mare amenințare cu care lumea se confruntă este criza costului vieții.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

„Este important să rețineți că viața în țările sărace este dificilă acum. Există părți ale lumii în care peste 10% dintre copii mor înainte de 5 ani și peste 30% suferă de malnutriție.

Știu că situația este dificlă pentru multă lume. Clima va încetini progresul pe care îl facem în îmbunătățirea condiției umane, dar încă cred că putem evita un rezultat teribil”, a declarat miliardarul.

Proiectul lui Bill Gates

Este vorba de TerraPower, proiect întocmit în contextul întârzierilor în lanțul de aprovizionare pentru combustibilul necesar reactoarelor, cauzate de războiul din Ucraina.

Citește și: Bill Gates, previziuni sumbre pentru omenire: „Există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o nouă pandemie ”

Co-fondatorul Microsoft susține că proiectul său va avea „o contribuție uriașă la provocările climatice, deoarece va fi ieftin și foarte sigur.” 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI