Gates a transmis în toamna anului 2020 că trei dintre cele șase vaccinuri împotriva covid-19, mai eficiente și care se aflau în curs de dezvoltare, ar trebui să fie gata până la începutul anului 2021.

Miliardarul a transmis că majoritatea populației va dori un antidot creat într-o țară occidentală, acolo unde regulile sunt bine puse la punct. El a declarat că țările „mai sărace” pot apela la vaccinuri mai puțin eficiente, cum ar fi cele din China sau Rusia, dacă nu pot avea unul din SUA, Marea Britanie sau din Europa.

Bill Gates afirma atunc i că a cerut țărilor să fie unite și să lucreze la un vaccin global. Astfel antidotul era de o singură companie și fabricat de alte firme din întreaga lume.

Bill Gates- implicat în lupta cu pandemia creată de noul coronavirus

Fondatorul Microsoft este foarte implicat în lupta cu virusul COVID-19, prin intermediul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates. Omul de afaceri a transmis, anul trecut, că speră că va apărea un vaccin la începutul anului 2021, însă se teme pentru țările subdezvoltate care nu pot beneficia repede de el.

„Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie. În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente.

Rareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în același timp la același vaccin” a precizat Bill Gates.

Tot atunci, miliardarul a declarat că antidotul trebuie să fie al tuturor țărilor, nu doar al celor bogate. „De ani de zile, rata mortalităţii infantile şi malnutriţia scad în ţările sărace”, a explicat el.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Însă, anul trecut, „perturbarea economiei, a sistemului sănătăţii şi educaţiei” din aceste ţări a provocat „pagube cu mult mai rele decât epidemia însăşi”, a continuat Bill Gates.

bill gates profeție coronavirus
Bill Gates - despre vaccinurile covid-19.[Sursa foto: google]

„În Africa sunt mai puţini oameni care se vaccinează împotriva pneumoniei, diareei sau rujeolei, iar aceste boli câştigă teren anul acesta”, a subliniat el.

Bill Gates a infirmat și zvonurile potrivit cărora el ar fi creatorul Coronavirus. Gates a zis: „provoacă frică ca un asemenea zvon să ajungă până pe reţele de socializare şi să deformeze adevărul”.

Citeste si: Bill Gates, acuzat de un tribunal că a creat Covid-19! Cu ce miliardari ar fi complotat

„Noi muncim să salvăm vieţi”, a subliniat el, adăugând că „n-ar trebui ca un asemenea zvon să împiedice oamenii să poarte mască sau să se vaccineze”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Miliardarul a vorbit și despre profitul-record al giganţilor tehnologiei în timpul pandemiei Covid-19 şi a apreciat că politicile fiscale ale Statelor Unite sunt prea slabe şi că Washingtonul ar putea „corecta anumite inegalităţi” care se consolidează.

Citeste si: Cel mai mare atac din istorie asupra Twitter. Conturile lui Obama, Bill Gates, Elon Musk și Apple, compromise

„Inegalităţi imense au fost exacerbate de Covid-19. Copii nu mai vor să se ducă la şcoală, iar angajaţi la muncă, arunci când alţii muncesc de la distanţă”, a transmis creatorul Microsoft.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si