Close sidebar
Close sidebar

Blestem emis de Mitropolitul Olteniei, Irineu. Ce pățesc preoții sau credincioșii care îl încalcă

Un document neobișnuit a fost publicat de Arhiepiscopia Râmnicului și este semnat de Mitropolitul Olteniei Irineu și de starețul Mănăstirii Frăsinei (jud. Vâlcea). Este vorba de un blestem "în numele sfintei treimi".

Sorin Negru,

Mitropolitul Olteniei: Cei care vor încălca această hotărâre sa cadă sub blestemul Sfântului Ierarh Calinic și sub blestemul nostru.  

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mitropolitul Olteniei Irineu și starețul Mănăstirii Frăsinei îi blesteamă pe toți preoții și credincioșii care vor intra "de azi înainte" într-o biserică din apropierea Mănăstirii Frăsinei.

Citește și: Lăsata Secului 2023. Când se lasă sec pentru Postul Paștelui 2023?

Despre biserica respectivă se spune ca ar fi fost construită pe un loc care a fost blestemat de Sfântul Ierarh Calinic, care a trăit la sfârșitul secolului XIX.

Citește și: La nici câteva zile după moartea predecesorului său, Papa Benedict, Papa Francisc este obligat să demisioneze

Potrivit învățăturii creștine, nu se recomandă preoţilor şi monahilor să blesteme. Părinţii Bisericii şi Sfânta Scriptură îndeamnă la binecuvântare, nu la un act de ură cum este blestemul și care ar pune o barieră între oameni şi Dumnezeu.

Ce spune blestemul „hotărât în numele Sfintei Treimi"

Blestemul înalților ierarhi din BOR apare într-un document publicat Arhiepiscopia Râmnicului cu numele „Document de Legământ cu Blestem”. Vezi aici.

Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro

Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

„Hotâram în numele Sfintei Treimi ca de acum înainte și până la sfârșitul veacurilor, nimeni dintre monahi și cei hirotoniți, preoți sau diaconi, să nu mai coboare la această biserică și sa nu mai săvârșească vreo slujbă bisericească, molitvă sau dezlegare sau Sfântă Taină și nici vreo Sfântă Liturghie, să nu se mai oficieze în aceasta biserică sau în spațiile din jurul acesteia.

Cei care vor încălca această hotărâre sa cadă sub blestemul Sfântului Ierarh Calinic și sub blestemul nostru.

De sunt clerici să se caterisească, iar de sunt mireni să se afurisească, iar este de este vreun preot de Mir și va încalca acest Legământ sa fie în aceeași osândă ”, conține blestemul, potrivit documentului.

În încheierea anatemei, Mitropolitul Irineu împreună cu starețul Mănăstirii Frăsinei spun că niciun cleric indiferent de ce rang bisericesc ar avea „să nu îndrăznească să dezlege această legătură cu blestem pus de noi”.

Mitropolitul Irineu al Olteniei

[Sursa foto: Facebook]

Care este istoria bisericii blestemate de Sf. Calinic

Biserica despre care se face referire în blestem a fost construită în apropierea Mănăstirii Frăsinei. La slujbele oficiate în ea puteau participa și femeile, spre deosebire de biserica Mănăstirii Frăsinei unde accesul femeilor este interzis.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Roger Nores, prietenul lui Liam Payne, îl dă în judecată pe tatăl artistului după ce a fost acuzat de ucidere- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citește și: Dezvăluire despre ÎPS Teodosie. Acesta a uimit o vedetă din România: ,,Nu am simțit niciodată așa ceva în viața mea”

Potrivit adevărul.ro, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, prăznuit de ortodocşi în fiecare an la 11 aprilie, a interzis intrarea femeilor în mânăstirea Frăsinei printr-o hotărâre gravată pe o piatră.

Sfântul ar fi luat această hotărâre în anul 1867 din cauza faptului că, în timpul unei vizite inopinate la mânăstire, i-ar fi găsit pe călugări chefuind cu femeile din sat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI