Aproximativ 100 de persoane sunt date dispărute după prăbușirea clădirii rezidențiale de lux din capitala Nigeriei, Lagos, transmite presa internațională. Clădirea, aflată în construcție, s-a prăbușit luni 1 noiembrie, prinzând mai mulți muncitori sub o grămadă de moloz, au spus martorii.

Citeste si: Peste 5 milioane de oameni au murit din cauza coronavirusului la nivel mondial

Operațiuni dificile de căutare

Clădirea cu apartamente de lux, situată pe Gerald Road din cartierul bogat Ikoyi al orașului Lagos, se afla în fază avansată de construcție, potrivit CNN. Nu este clar câți oameni erau înăuntru când blocul a căzut, dar există temerea că ei au fost prinși între blocurile de beton.

Operațiunile de căutare și salvare declanșate de mai multe agenții naționale au continuat toată noaptea și se află în plină desfășurare marți dimineața.

Citeste si: Un autoturism s-a răsturnat într-o prăpastie, într-o zonă montană din judeţul Dâmboviţa

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Agenția de Stat pentru Managementul Urgențelor din Lagos (LASEMA) a confirmat cele cinci decese de care a scris presa într-o postare pe Facebook. Nu a transmis, însă, câți oameni sunt dați dispăruți în prezent.

Momente de panică în cartierul rezidențial de lux

„Am crezut că este un cutremur și m-am grăbit să ies din apartamentul meu imediat după ora 15:00.

Am simțit că clădirea se mișcă și am știut că ceva nu este în regulă”, a declarat pentru CNN Olu Apata, un rezident din apropiere și președintele Asociației Avocaților din Nigeria.

Apata a spus că blocul se afla în construcție de doi ani și ca dezvoltatorul a fost la întâlnirea cu potențialii cumpărători cu câteva luni mai devreme.

Citeste si: Drama singurului supraviețuitor în accidentul de telecabină din Italia

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Trei persoane au fost salvate în urma prăbușirii, potrivit unui comunicat al guvernului statului Lagos, care a adăugat că unitatea de salvare a orașului, serviciul de pompieri și serviciul de ambulanță sunt la fața locului.

Ancheta privind cauza prăbușirii este în desfășurare, iar oficialii de la sol evaluează posibilele daune aduse structurilor din jur, se arată în comunicat.

Muhammad, un funcționar public, a declarat pentru CNN că se afla în biroul lui de alături când a căzut clădirea.

„Tocmai am auzit un sunet puternic neobișnuit din clădirea noastră de birouri și clădirea pe care o ocupăm vibra. Așa că, m-am uitat pe fereastră, doar pentru a vedea clădirea prăbușindu-se etaj după etaj. Și, bineînțeles, am fugit cu toții"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si