„Boala vampirului” a transformat viața unei femei într-un adevărat chin. Poate să moară dacă mănâncă usturoi: „Cine suferă de această patologie trebuie să fi fost un monstru”
Cei care suferă de această boală trebuie să fie foarte atenți la alimentele care conțin sulf, pentru că această substanță le poate pune oricând viața în pericol.
La 32 de ani, Phoenix Nightingale suferă de o boală extrem de rară, care îi îngrozește pe anumiți oameni doar auzindu-i numele. „Boala vampirului” poate să le fie fatală celor care o au. Această tulburare metabolică rară se numește în termeni medicali porfiria acută intermitentă.
Această afecțiune afectează în general femeile și poate să provoace dureri îngrozitoare în abdomen, greață, vărsături, stare de slăbiciune și chiar probleme psihice.
Tulburarea este numită „boala vampir” pentru că persoanele care o au nu pot să consume usturoi. Sulful din interiorul acestuia poate să le fie fatal, din cauza alergiei extreme la sulf cauzată de afecțiune.
Cei care suferă de „boala vampir” pot să fie copleșiți de efectele afecțiunii
Tânăra de 32 de ani trebuie să evite orice alimente care conțin sulf, altfel riscă să aibă reacții cumplite. Asimilarea acestei substanțe în cantități prea mari i-ar putea fi chiar fatală.
Simptomele, spune femeia, pot apărea brusc sau pot să își facă simțită prezența cu săptămâni înainte de atacul propriu-zis.
„Efectele secundare neurologice te pot face să crezi că cine suferă de această patologie trebuie să fie fost un monstru sau o persoană posedată. Sunt foarte atentă la ceea ce introduc în corpul meu. Evit multe feluri de mâncare. Mănânc doar alimente despre care știu că sunt sigure.
Nici măcar nu pot să iau majoritatea medicamentelor”, a relatat ea, notează New York Post.
Până să primească un diagnostic corect și tratamentul corespunzător, Phoenix a avut sute de reacții alergice declanșate de sulf, 480 mai exact. Toate acestea ar fi putut duce la moartea ei, fiind extrem de intense.
„Am avut un atac în care nu am fost la spital și a durat 40 de ore.
Vărsături continue, pierderea cunoștinței, țipete și plânsete. Când ies la cină, cu excepția cazului în care este un loc pe care îl cunosc, mă uit la meniu și plâng pentru că nu știu ce pot mânca și prefer să rămân la alimentele mele sigure.
Este greu pentru o persoană să nu reușească să găsească un medic care să o ajute. Când merg la un medic sau ajung la spital, cei de acolo trebuie să caute pe Google această boală ”,
a mai povestit tânăra.