Figura lui este aproape la fel de cunoscută precum cea a oficialilor cărora le-a transpus în semne vorbele. El este Bogdan Aricescu, un tânăr de 34 de ani, care a intrat aproape zilnic în casele oamenilor, prin intermediul conferințelor de presă de la Guvern. Efortul și munca lui Bogdan nu au trecut neapreciate. Recent, el a primit o distincție de onoare din partea Departamentului de Situații de Urgență.

Citește și: Guvernul vrea să schimbe regulile pentru refugiații ucraineni pentru a mai reduce din cheltuieli

În spatele unui tânăr modest se ascunde, însă, o poveste de viață impresionantă. Puțini știu că Bogdan nu are niciun fel de deficiență de auz, dar a învățat limbajul semnelor tocmai pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Bogdan Anicescu: ”A fost destul de greu să comunic în limba semnelor”

Bogdan Anicescu: ”Pentru mine a fost destul de greu să învăț să comunic în limba semnelor pentru că nu am avut o experiență din copilărie.”

Bogdan este absolvent al Facultății de Psihologie, cu specializarea în psihopedagogie specială. Aceasta este, de altfel, cea care i-a călăuzit pașii în această direcție.

Bogdan Anicescu: ”Am avut colegi cu deficiențe de auz”

Bogdan Anicescu: ”La această specializare am întâlnit colegi cu deficiențe de auz, care comunicau limba semnelor și am avut șansa să învăț despre diferitele forme de dizabilitate și probleme despre educație specială și multe alte lucruri din acest domeniu al dizabilității în general.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

A prins drag de acest tip de limbaj și a decis să se perfecționeze. A urmat cursuri de specializate, s-a dezvoltat și a ajuns să colaboreze cu Asociația Națională a Surzilor, ca interpret în limbajul mimico-gestual.

I-au fost necesari câțiva ani pentru a stăpâni la perfecție limbajul mimico-gestual. Iar acum, poate chiar să-i învețe pe alții această limbă complexă.

Bogdan Anicescu: ”Este dezvoltată, are gramatică proprie, are foarte multe lucruri care o diferențiază de limba română și pot să spun că învăț în continuare. Nu se oprește niciodată învățarea dacă vorbim despre limba semnelor.”

Pentru Bogdan, punctul în care a ajuns este o încununare a eforturilor sale. Se simte apreciat, știe că este de ajutor și nu ar schimba pentru nimic în lume ceea ce face în prezent. Este convins că și peste ani, locul sau va fi tot aici, ajutându-i pe cei care au nevoie de el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si