Bradul de Crăciun care va fi atracția principală a sărbătorilor de iarnă a ajuns în Piața Sfatului ca un adevărat VIP. Pe cei 15 kilometri de drum, din Poiana Brașov și până în centrul istoric al Brasovului, falnicul pom a fost escortat de utilaje și mașini de poliție.

Bradul are o greutate de 7 tone

Până ca bradul, cu o greutate de 7 tone, să ajungă în poziție verticală, angajații de la regia pădurilor s-au chinuit zeci de minute să îl ridice de pe platformă și să îl monteze în

suport. 

”În fiecare an trebuie să ai mare grijă să nu se rupă, trebuie să ajungi cu utilajele la el, nu este chiar ușor”, spune Dan Olteanu, director Regia Pădurilor Brașov.

Citeste si: VIDEO- Când se aprind luminițele de Crăciun în Bucuresti 2021? Ce reguli vor fi impuse la târgurile de sărbători

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Bradul din centrul Brașovului, atracție de sărbători

În tot acest timp, de pe margine, brașovenii și turiștii au urmărit cu sufletul la gură tot procesul de montare a pomului de Crăciun.

Nimeni nu a rezistat tentației de a face poze sau a filma bradul impresionant.

În fiecare an, bradul care ajunge aici în Piața Sfatului are o poveste specială. Anul acesta este un molid de pășune care are 53 de ani și a fost adus de aici de aproape dintr-o pădure din Poiana Brașov. Are 26 de metri înălțime și este cu 2 metri mai mare față de cel de anul trecut, însă este mult mai tânăr față de cel din 2020 care avea 70 de ani.

Citeste si: VIDEO- Dor de acasă: Românii din diaspora așteaptă, an de an de sărbători, pachetele trimise de cei dragi: ”A zis că vrea sărmăluțe făcute de mine neapărat”

Bradul va fi împodobit cu sute de globuri

Urmează ca bradul să fie împodobit cu sute de globuri de mari dimensiuni, dar și cu instalația cu sute de mii de beculețe. Alți 12 brazi vor fi împodobitiți în cartierele din Brașov, pentru prima dată, iar în această perioadă se montează și ornamentele stradale. Bugetul alocat pentru înfrumusețarea orașului de sărbători este de 1,2 milioane de lei, iar luminițele vor fi aprinse pe 29 noiembrie.

Citeste si: Se spală de lăsata secului pentru Postul Crăciunului?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si