Atunci când vine vorba de un frigider Electrolux sau Arctic, se știe că produsele sunt atât exemple de calitate, cât și de rezistență. Citește în continuare care sunt cele mai cunoscute astfel de branduri și ce fel de produse de succes comercializează.

Arctic

Dacă îți mai amintești frigiderul sau cuptorul pe care îl aveau ai tăi acasă pe când erai copil sau încă mai ai chiar tu un astfel de aparat în locuință, știi că electrocasnicele celor de la Arctic sunt în topul preferințelor românilor de zeci de ani.

De altfel, reprezentanții companiei spun că 80% dintre locuitorii țării noastre folosesc cel puțin un produs al celebrului brand.

Arctic a fost înființată în 1968, la Găești, fiind principalul producător de electrocasnice în vremurile comuniste. Calitatea produselor a făcut ca din 1972 să fie dezvoltată și partea de export, ce avea să crească odată cu trecerea timpului. Datorită calității și longevității produselor sale, Arctic a devenit o marcă reprezentativă pentru frigiderele în România, la concurență cu Fram. Compania a fost privatizată în anul 1997, pachetul majoritar de acțiuni fiind preluat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Groupe Societe Generale. În același an, o parte din acțiuni au fost listate la Bursa de Valori București, iar în anul 2002 Arctic a fost cumpărată de grupul Arçelik din Turcia, producător și distribuitor mondial de electrocasnice mari și mici și de aparatură electronică. Ca urmare, în 2010 s-a ajuns ca 80% din producția Arctic să fie direcționată către 59 de țări din Europa, Africa și Asia, iar capacitatea de producție a fabricii a crescut de peste 5 ori.

Ca urmare a succesului avut, brandul a investit 24 de milioane de euro într-o nouă linie de producție la Găești, de unde peste 85% din producție este destinată exportului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În prezent, românii pot utila întreaga casă cu produse romanesti, de la combină frigorifică Arctic până la mașină de spălat sau aragaz, toate având caracteristici tehnice avansate, care le fac să reprezinte atât o soluție convenabilă din punct de vedere financiar, cât și modernă din punct de vedere al funcțiilor.

Electrolux

Apărut în pesiajul românesc în anii 90, brandul a adus pe piață produse diversificate pentru gospodărie – ce român nu își aduce aminte de primele aragazuri Electrolux sau de mașinile moderne de spălat, care promiteau și ofereau o experiență de spălare mult mai ușoară și mai eficientă față de vechile variante existente pe piață?
Compania și-a făcut apariția în România în anul 1995, cuprinzând o divizie de vânzări și marketing în București, precum și o fabrică de aragazuri la Satu Mare. Încă de la început, accentul s-a pus pe inovație, brandul devenind cunoscut tocmai pentru funcțiile ce plasau produsele Electrolux într-o categorie superioară din punct de vedere calitativ.

Principalele țări în care este exportată producția fabricii din România sunt Rusia, Suedia, Norvegia și Israel. Cu ce electrocasnice de la Electrolux îți poți utila casa? Ei bine, brandul oferă aparate performante pentru toate necesitățile dintr-o locuință: mașini de spălat și de uscat, aspiratoare, cuptoare cu microunde, aragazuri, frigidere și combine, roboți de bucătărie și blendere, hote, plite și mașini de spălat vase.

Myria

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

A fost fondată în anul 2006 și este deținută de compania Altex, reprezentând o alternativă autohtonă și convenabilă din punct de vedere financiar pentru o gamă largă de produse: electrocasnice și electronice, telefoane mobile, smartwatches, tablete, PC-uri, laptop-uri, accesorii și periferice IT, precum și accesorii de îngrijire personală. Este un brand adresat celor care își doresc calitate la un preț foarte bun, așa că poate fi o variantă excelentă atât pentru utilarea locuinței, cât și pentru alegerea unor cadouri de Crăciun inspirate, la oferte pe care ți le permiți fără să lași o gaură în buget.

Evident, de-a lungul anilor s-au remarcat în peisajul românesc și alte branduri mai mici sau mai mari de electrocasnice, precum Metalica, Fram, Tehnoton, Frigotehnica sau Electroarges. Unele au dispărut în timp, altele rezistă și astăzi, însă toate sunt o dovadă clară a faptului că românii reușesc cu brio să scoată pe piață produse de calitate, multe apreciate și la nivel internațional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si