Close sidebar
Close sidebar

Branza topita, aliment sau otrava? Ce contine micul dejun preferat de multi romani

Lactatele si branzeturile ne aduc aportul necesar de calciu, ne protejeaza dintii si ne pot chiar ajuta sa slabim.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu toate acestea, nutritionistii nu recomanda branzeturile foarte procesate, care ne pot face mult mai mult rau decat bine.

Un astfel de exemplu este branza topita, considerata de specialisti o adevarata otrava pentru organism. Nutritionistii nu interzic branzeturile si lactatele, ba mai mult le recomanda in unele diete, pentru aportul de calciu adus si pentru faptul ca ne protejeaza pana si dantura.

Acestia atrag atentia insa asupra tipurilor de branzeturi pe care le consumam, recomandandu-ne sa ne ferim de sortimentele foarte procesate. Unul dintre sortimentele contraindicate este tocmai branza topita, pe care de cele mai multe ori o consumam la micul dejun, alaturi de un ceai sau in sandvisuri, scrie Adevarul.ro

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

De ce este atat de nociva branza preferata in special de cei mici? Ei bine, branza topita este unul dintre cele mai procesate sortimente, are un continut redus de calciu si cantitati foarte mari de sare si grasimi.

De asemenea, fiind un aliment bogat in lipide, fara fibre si sarac in glucide nu da satietate, ci stimuleaza apetitul, fiind un adevarat dusman al curelor de slabire. Numarul mare de calorii nu este de neglijat.

Branza topita se obtine prin incalzirea mai multor tipuri de resturi de branzeturi si margarina, in oale de topire, carora li se adauga saruri de topire.
Tocmai aceste saruri de topire ii fac pe multi dintre nutritionisti sa includa acest aliment in categoria „junk-food”, alaturi ce alte „bunatati” procesate industrial.

Specialistii ne recomanda sa inlocuim branza topita si cremele de branza tartinabile cu urda, cas, mozzarella, ricotta, precum si cu alte tipuri degresate si nesarate.

Acestea ne pot ajuta sa ne mentinem greutatea, sa ne tinem sub control tensiunea arteriala, sa ne crestem imunitatea si sa prevenim cariile dentare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI