Close sidebar
Close sidebar

Branzoaice ca in Maramures! Uite cum sa le prepari! Reteta simpla si delicioasa!

Va este pofta, de un desert usor si gustos, care sa va aminteasca de bucataria bunicii? Pe cat.. de repede se pregatesc, pe atat de delicioase sunt faimoasele branzoaice. ##VIDEO1995##

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Femeile de aici au pus suflet si ne-au explicat pas cu pas cum sa facem cea mai buna branzoaica de pana acum."Ca sa ne dam seama ca sunt coapte... Trebuie sa fie cu branza multa la mijloc... O sa intoarcem  o placinta, sa ne uitam sa vedem partea de jos. Vedeti, e coapta!", ne transmit femeile.

Cine nu isi aminteste de dulciurile pe care bunicile le pregateau cu atat pricepere in bucatarie?! Branzoaicile sunt cu siguranta una dintre amintirile placute ale vacantelor la tara. Cum se prepara acest desert delicios?

INGREDIENTE

4 oua
100 de grame de zahar
100 ml ulei
drojdie
500 ml lapte

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

MOD DE PREPARARE

Prima data punem ouale...  Adaugati, apoi, zaharul si uleiul. Laptele sa fie un pic caldut, ca sa dospeasca drojdia.O branzoaica are nevoie de 50 de grame de drojdie in aluat, asa ca mariti cantitatea in functie de cate bucati vrei sa faceti.

Amestecati bine si lasati la dospit circa 20 de minute.

Puneti faina din ochi, cata intra in compozitie. Framantati apoi pana obtineti un aluat nici prea tare, nici prea moale. Cand se dezlipeste de pe lighean e semn ca e numai bun... Insa inainte sa-l intindeti, mai lasati-l la dospit o jumatate de ora.  

Va mai trebuie doar spor la intins barnzoaicile.

Intindeti aluatul, puneti la mijloc branza din belsug, apoi strangeti bine marginile. Ca sa iasa si mai gustoase, ungeti fiecare saculet cu un ou batut.

Branzoiacele merg mai departe direct in cuptorul de lemne. Dupa 20-30 de minute, branzoaicile sunt gata.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI