Broccoli.  Trebuie să ai mare grijă atunci când gătești această legumă. Dacă îl fierbi, işi pierde toți nutrienții. Află care este cea mai bună variantă de a pregăti broccoli și cum să nu pierzi calitățile legumei.

Broccoli

Citeste si: Salată orientală de post. Cum se prepară corect. Un ingredient face toată diferența

Broccoli abundă în vitamine precum vitamina B12, B6, vitamina C.

Prin fierbere, toate vitaminele și nutrienții se pierd, inclusiv cele care luptă cu cancerul, ca de exemplu glucozinolați. Vitaminele solubile vor colora apa în care fierbi broccoli, dar nu este o idee bună să bei această apă, decât dacă ai cumpărat legumă bio, întrucât și pesticidele se transferă în apă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Broccoli

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când ții post? Este ȘOCANT!

Cea mai bună variantă de a pregăti broccoli este să îl înăbușiți. Experții spun că, prin metoda la abur, se păstrează toate calitățile legumei.

Conform doctorulzilei.ro, pentru a avea o masă sănătoasă, nu adăuga sosuri pline de calorii. Este suficient să adaugi puțină sare și piper şi să să storci jumătate de lămâie.

Citeste si: Rucola. Ce este, de fapt, această plantă pe care o punem în salate

Broccoli

Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor. De ce ai nevoie:

– două bucăţi medii de broccoli
– o lingură ulei de măsline
– doi căţei de usturoi
– o lingură de zeamă de lămâie
– sare şi piper, după gust.

Citeste si: Lintea. Super-alimentul care îți prelungește viața! Ce este, de fapt, și cum se prepară corect

Broccoli

Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor. Cum se prepară: 

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, iar apoi desfă buchetele de broccoli şi spală-le. Lasă-le la scurs. Între timp, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi usturoiul. Trece bucheţelele de broccoli prin el, iar apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Broccoli

Citeste si: Cea mai buna reteta de paste picante

Broccoli. Pune tava la cuptor şi las-o timp de 15-20 de minute sau până când bucheţelele pot fi înţepate cu uşurinţă cu furculiţa. Răstoarnă broccoli pe un vas pentru servit şi stropeşte cu zeama de lămâie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si