Salată orientală de post. Cum se prepară corect. Un ingredient face toată diferența
Salată orientală de post. Vă prezentăm azi una dintre cele mai delicioase rețete de post. Iată cum se prepară!
Salată orientală de post. Ingrediente
1,4 kilograme de cartofi (de preferat din cei roşii, rezistenţi la fierbere)
2 cepe potrivit de mari (preferabil roşii)
150 grame măsline
250 grame castraveţi muraţi
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
6-8 linguri de ulei, preferabil de măsline sau de floarea soarelui presat la rece
1 lămâie (sau 4 linguri oţet alb)
mărar, pătrunjel (opţional)
sare
piper
Salată orientală de post. Mod de preparare
Spălaţi bine cartofii de pământ. Lăsați-i cu tot cu coajă. Puneţi cartofii la fiert, la foc mic, în apă cu sare, pentru aproximativ 25-35 de minute (în funcţie de dimensiunea lor) din momentul în care fierb. Verificaţi cu o scobitoare sau furculiţă. Dacă pătrunde uşor, până în mijloc, cartofii sunt fierţi.
Salată orientală de post. Transferaţi cartofii fierbinţi în apă cât mai rece pentru uşura desprinderea cojilor. Decojiţi şi tăiaţi cartofii în rondele groase sau cuburi potrivite. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa peştişori subţiri, scrie cevabun.ro.
Salată orientală de post. Tăiaţi castraveţii în felii groase de 5-7 milimetri. Amestecaţi cu grijă cartofii cu ceapa, castraveţii, măslinele. Asezonaţi după gust cu sare, piper proaspăt măcinat, zeamă de lămâie (sau oţet) şi ulei. Presăraţi cu verdeaţă.