In articol:
Broccoli. Trebuie să ai mare grijă atunci când gătești această legumă. Dacă îl fierbi, işi pierde toți nutrienții. Află care este cea mai bună variantă de a pregăti broccoli și cum să nu pierzi calitățile legumei.
Citeste si: Salată orientală de post. Cum se prepară corect. Un ingredient face toată diferența
Broccoli abundă în vitamine precum vitamina B12, B6, vitamina C. Prin fierbere, toate vitaminele și nutrienții se pierd, inclusiv cele care luptă cu cancerul, ca de exemplu glucozinolați. Vitaminele solubile vor colora apa în care fierbi broccoli, dar nu este o idee bună să bei această apă, decât dacă ai cumpărat legumă bio, întrucât și pesticidele se transferă în apă.
Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când ții post? Este ȘOCANT!
Cea mai bună variantă de a pregăti broccoli este să îl înăbușiți. Experții spun că, prin metoda la abur, se păstrează toate calitățile legumei. Conform doctorulzilei.ro, pentru a avea o masă sănătoasă, nu adăuga sosuri pline de calorii.
Citeste si: Rucola. Ce este, de fapt, această plantă pe care o punem în salate
Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor. De ce ai nevoie:
– două bucăţi medii de broccoli
– o lingură ulei de măsline
– doi căţei de usturoi
– o lingură de zeamă de lămâie
– sare şi piper, după gust.
Citeste si: Lintea. Super-alimentul care îți prelungește viața! Ce este, de fapt, și cum se prepară corect
Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor. Cum se prepară:
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, iar apoi desfă buchetele de broccoli şi spală-le. Lasă-le la scurs. Între timp, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi usturoiul. Trece bucheţelele de broccoli prin el, iar apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
Citeste si: Cea mai buna reteta de paste picante
Broccoli. Pune tava la cuptor şi las-o timp de 15-20 de minute sau până când bucheţelele pot fi înţepate cu uşurinţă cu furculiţa. Răstoarnă broccoli pe un vas pentru servit şi stropeşte cu zeama de lămâie.