Mersul la plajă, la piscină sau la solar a devenit o activitate preferată de majoritatea oamenilor. Fie că vorbim de un bronz necesar înainte de un eveniment, de simpla plăcere de a sta sub soare sau de dorința de a avea un ton închis al pielii, dermatologii trag un semnal de alarmă cu privire la efectele negative ale bronzului.

„Un bronz s-ar putea să îți pară bine acum, dar mai târziu vei regreta când va trebui să faci operații pe față și pe corp pentru a elimina cancerul de piele”, a spus medicul dermatolog dr.

Claire Wolinsky.

Medicii dermatologi: "Nu există bronz sănătos"

Bronzul nu este deloc sănătos pentru piele. Este concluzia medicilor dermatologi care explică că ADN-ul pielii se deteriorează treptat sub razele UV, conducând ușor, dar sigur spre boli ale pielii, cum ar fi cancerul de piele. Deși arată bine, bronzul ar trebui evitat pe cât posibil, potrivit informațiilor transmise de huffpost.com.

„Este important să realizezi că nu există un bronz sănătos, chiar dacă nu te arde, deoarece bronzarea este un mecanism de apărare care se activează atunci când ADN-ul celulelor pielii este deteriorat de radiațiile UV. Când te uiți în oglindă și îți place ceea ce vezi, poate fi greu să-ți imaginezi posibilitatea apariției cancerului de piele”, a spus medicul dermatolog Dr. Corey L. Hartman.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro

Specialiștii explică că dezvoltarea cancerului de piele este lentă, dezvoltându-se pe parcursul a mai mulți ani. Fiind o boală care se instalează în timp, detectarea lui este îngreunată. Medicii explică că pielea are memorie, iar fiecare expunere la soare contribuie la lezarea ADN-ului pielii.

„Cancerul de piele este adesea o boală cu dezvoltare lentă, ceea ce înseamnă că poate dura ani, chiar zeci de ani, pentru ca efectele expunerii la soare să se manifeste ca leziuni canceroase.

Majoritatea carcinoamelor bazocelulare, de exemplu, sunt rezultatul expunerii cronice la soare și pot dura între 15 și 30 de ani pentru a se dezvolta. Cancerul de piele este o acumulare de anomalii ADN și leziuni ale ADN-ului, așa că ar putea dura mulți, mulți ani pentru a fi detectat. Trebuie să reții că pielea ta nu uită niciodată nicio expunere la soare. Dacă te gândești că șansele sunt de partea ta, gândește-te din nou”, a spus medicul dermatolog și chirurg, dr. Saami Khalifian.

Medicii recomandă utilizarea zilnică a protecției solare, indiferent de anotimp. Soarele are efecte negative asupra pielii atât vara, cât și iarna.

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

„Aplică-ți crema de protecție solară și folosește o mulțime din ea. Întotdeauna este mai bine să fii proactiv decât reactiv. Planificați-vă din timp, astfel încât să fie aplicat cu 15 minute înainte de a părăsi casa, apoi reaplicați-l la fiecare două ore când sunteți în aer liber în lumina directă a soarelui”, a spus dr. Abrahem Kazemi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si