Close sidebar
Close sidebar

București: cum arată noile chioșcuri de flori care vor fi instalate în Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a făcut publice planurile de a înlocui chioșcurile de flori improvizate din termopan cu variante mai elegante și moderne în acest sector al Capitalei.

Redactia Stirile Kanal D,

Noile chioscuri de flori care vor fi instalate in Sectorul 6 

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ciprian Ciucu a subliniat importanța aducerii unui aer proaspăt și modernizarea mobilierului stradal, urmărind standardele orașelor civilizate din Occident. Chioșcurile de flori improvizate din termopan vor face loc în această primăvară unor alternative elegante, armonizate cu amenajările peisagistice din Sectorul 6.

Primarul a menționat că această schimbare nu se oprește doar la chioșcurile de flori ci se extinde și la cele destinate ziarelor, care în prezent au o vechime mare, sunt ruginite și au un aspect neplăcut. Elementele de mobilier stradal propuse provin dintr-un concurs de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România, la solicitarea Primăriei Sectorului 6.

Aceste noi chioșcuri se disting prin estetică, spațiu generos (8 mp și 12 mp), dimensiuni mai reduse ce nu vor bloca accesul pe trotuare, și vor fi conectate la rețeaua electrică.

Costurile de execuție vor fi recuperate în decursul a aproximativ 10 ani, prin contribuțiile comercianților de flori care vor utiliza aceste spații.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"Calitatea mediului urban este o prioritate, iar mobilierul urban și aspectul său sunt aspecte semnificative ce țin de stima de sine a locuitorilor din Sectorul 6", a declarat Ciprian Ciucu.

Cât costă noile chioșcuri de flori care vor fi instalate in Sectorul 6

Noile chioscuri de flori care vor fi instalate in Sectorul 6

[Sursa foto: Facebook]

Potrivit primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, estimarea costurilor pentru un astfel de chioșc ajunge până la 17.000 euro. Cu toate acestea, costul final va fi stabilit după depunerea ofertelor de către operatorii economici interesați.

Valoarea maximă a acordului pentru un număr de 120 de chioșcuri este de 10.800.000 lei, fără TVA. Acesta este un pas important în eforturile de revitalizare a peisajului urban din Sectorul 6, cu obiectivul de a aduce o schimbare vizibilă și modernă în spațiile dedicate comerțului cu flori.

Ciprian Ciucu a subliniat că valoarea minimă a acordului pentru un număr de 28 de chioșcuri este de 2.520.000 lei, fără TVA, oferind astfel o perspectivă asupra flexibilității financiare alocată proiectului. De asemenea, a adăugat că valoarea maximă a unui contract subsecvent pentru un număr de 50 de chioșcuri este de 4.500.000 lei fără TVA, iar valoarea minimă a unui contract subsecvent pentru un număr de 28 de chioșcuri este de 2.520.000 lei fără TVA.

"Se va semna un contract subsecvent pe an", a specificat primarul Ciucu, subliniind caracterul etapizat al implementării proiectului. Această abordare strategică are scopul de a asigura o implementare eficientă și sustenabilă a noilor chioșcuri de flori în peisajul urban al Sectorului 6.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI