Close sidebar
Close sidebar

București: Sectorul 6 va avea un centru de recuperare neuromotorie de stat. Când încep lucrările

Sectorul 6 se pregătește să ridice primul centru de recuperare neuromotorie de stat, marcând un moment semnificativ în dezvoltarea infrastructurii de sănătate din zonă.

Redactia Stirile Kanal D,

Randare 3D cu viitorul centru de recuperare neuromotorie din Sectorul 6.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situat pe Aleea Danaide, în Cartierul Brâncuși, acest centru va oferi tratament gratuit persoanelor cu dizabilități care au suferit traumatisme, intervenții chirurgicale, accidente vasculare cerebrale sau afecțiuni reumatismale.

Lucrările la noua construcție sunt programate să înceapă în primăvară și vor fi finanțate în valoare de 5.776.876 de lei, din care 3.342.334 de lei reprezintă fonduri nerambursabile din Programul Național de Redresare și Reziliență (#PNRR).

Finanțarea a fost semnată în cadrul unei ceremonii desfășurate la Guvern, unde directorul general al DGASPC Sector 6, Gabriela Schmutzer, și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, au fost prezente.

Ce facilități va avea noul centru de recuperare neuromotorie

Randare 3D cu viitorul centru de recuperare neuromotorie din Sectorul 6.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Centrul va oferi o serie de facilități de recuperare, inclusiv kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic, terapie ocupațională, terapie neurofeedback, consiliere psihologică și socială. De asemenea, o echipă mobilă va asista la domiciliu persoanele cu dizabilități netransportabile, oferindu-le îngrijire la nevoie. Pentru aparținători, centrul va oferi servicii de informare și consiliere.

Exteriorul centrului va include o grădină senzorială, concepută pentru a sprijini activitățile de recuperare și terapie. Imaginile 3D ale viitorului centru au fost prezentate, iar autoritățile promit să transforme aceste randări în realitate în următoarele 26 de luni.

De asemenea, în cadrul Sectorului 6, Centrul de Sănătate "Sfântul Nectarie" oferă deja servicii de recuperare medicală pentru o varietate de probleme medicale. Această inițiativă face parte din eforturile ample ale sectorului de a promova sănătatea și binele comunității.

"Când ai asigurată finanțarea, jumătate din treabă este făcută! Am primit finanțare să construim primul centru de recuperare neuromotorie de stat, din #Sectorul6! Acesta va fi ridicat pe Aleea Danaide, din #CartierulBrâncuși, lângă grădinița pe care o avem în construcție.

"Aici vor fi tratate gratuit persoanele cu dizabilități care au suferit traumatisme, intervenții chirurgicale, accidente vasculare cerebrale sau afecțiuni reumatismale. Lucrările la noua construcție vor începe în primăvară și vor costa 5.776.876 de lei, din care 3.342.334 de lei sunt fonduri nerambursabile din #PNRR", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI