Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a avut miercuri o nouă ședință, în contextul recordului de cazuri noi de coronavirus, și a decis aplicarea de noi restricţii în Capitală.

Comitetul condus de prefectul Capitalei a decis azi interzicerea activităţii în discoteci, baruri, cluburi, închiderea sălilor de jocuri de noroc, dar a redus distanţa obligatorie de purtare a măştii  la 50 de metri în jurul şcolilor.

Prefectul Capitalei: "Se poate reveni la starea de urgență cu care am început”

”Să știți că dacă rata de incidență depășește 3 și am ajunge la o mie de cazuri pe zi se poate intra în starea de urgență. Se poate reveni la starea de urgență cu care am început”, a declarat prefectul Gheorghe Cojanu, potrivit Libertatea.ro.

De menționat că numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus în Capitală a trecut din nou de cifra 500, miercuri 7 octombrie, după recordul de luni de 562 de infectări în ultimele 24 de ore. 

Întrebat dacă am putea ajunge din nou la ieşirea din casă pe bază de declaraţie, prefectul Capitalei a spus, conform News.ro: „Nu ţine de CMBSU. Aceasta e o problemă care ţine de CNSU şi va fi legiferat, dacă CNSU va da indicaţii în sensul acesta va fi legiferat de Guvern. E o situaţie gravă starea de urgenţă şi starea de alertă. Amândouă situaţii sunt decretate de Guvern”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Noi restricții din cauza COVID. Mască în apropierea școlilor

Noi restricții în Capitală, adoptate marți și miercuri

Documentul adoptat azi de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) poate fi consultat  AICI.

Întrebat dacă este luată în calcul închiderea şcolilor, prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a răspuns: „Deocamdată nu. Există multă indiferenţă din partea unor cetăţeni. Majoritatea respectă măsurile, deşi nu sunt convenabile”.

Prefectul Capitalei a anunțat încă de marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România.

Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Hotărârea privind închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelelor, sălilor de spectacol din București  va include și sălile de jocuri de noroc.

Sursa: Libertatea, News.ro, Digi 24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si