Close sidebar
Close sidebar

Bucureştiul va avea "cel mai avansat spital din Estul Europei"

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a anunţat construirea unui nou spital municipal, de ultimă generaţie, în Nordul Bucureştiului. Spitalul, care va fi destinat tuturor bucureştenilor, va fi situat pe strada Bucureşti-Târgovişte, la numărul 10, iar finanţarea construcţiei va fi asigurată de Primăria Sectorului 1.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Sectorul 1, de fapt întregul Bucureşti, are nevoie urgentă de un spital nou, dotat la standarde europene şi în care să lucreze medici bine pregătiţi. Iată de ce administraţia pe care o conduc va finanţa construirea celui mai performat spital din estul Europei. Mă bucur că am găsit un partener în Ministerul Sănătăţii şi că, împreună, putem realiza acest proiect atât de necesar oraşului şi comunităţii locale", a precizat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
“Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem în administrare în zona de nord a Bucureştiului şi care se pretează unei investiţii de asemenea anvergură. E o zonă verde, cu deschidere mare la strada, foarte uşor accesibilă. În perioada următoare voi declanşa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internaţional de arhitectură şi voi chema la licitaţii constructori cu experienţă în ridicarea spitalelor.
Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat”, a adăugat Dan Tudorache.
Primarul a menţionat că spitalul va fi şi centru universitar pentru studenţii de la Medicină, dar şi pentru medicii rezidenţi, care vor putea fi cazaţi, la preţuri modice, într-un ansamblu de locuinţe, care va fi şi el construit în zonă.

"Sectorul 1, de fapt întregul Bucureşti, are nevoie urgentă de un spital nou, dotat la standarde europene şi în care să lucreze medici bine pregătiţi.

Iată de ce administraţia pe care o conduc va finanţa construirea celui mai performat spital din estul Europei. Mă bucur că am găsit un partener în Ministerul Sănătăţii şi că, împreună, putem realiza acest proiect atât de necesar oraşului şi comunităţii locale", a precizat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

“Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem în administrare în zona de nord a Bucureştiului şi care se pretează unei investiţii de asemenea anvergură.

E o zonă verde, cu deschidere mare la strada, foarte uşor accesibilă. În perioada următoare voi declanşa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internaţional de arhitectură şi voi chema la licitaţii constructori cu experienţă în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat”, a adăugat Dan Tudorache.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Primarul a menţionat că spitalul va fi şi centru universitar pentru studenţii de la Medicină, dar şi pentru medicii rezidenţi, care vor putea fi cazaţi, la preţuri modice, într-un ansamblu de locuinţe, care va fi şi el construit în zonă.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI